Hajdú B. István: akár tovább is juthat az Eb-n a magyar válogatott

Infostart
2016. június 8. 16:55
A magyar labdarúgó-válogatott képes lehet jó eredményre, akár a továbbjutásra is az Európa-bajnokságon - mondta Hajdú B. István az InfoRádió Aréna című műsorában. Az M4 sportkommentátora szerint a magyar csapat egyik fő erénye a stabilitás.

A magyar labdarúgó-válogatott a játékerejét tekintve a mezőny második felében van, ennek ellenére képes lehet jó eredményre, akár a továbbjutásra is a franciaországi Európa-bajnokságon – mondta Hajdú B. István, az M4 sportkommentátora az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyar válogatott ebben a mezőnyben, bármennyire földuzzasztották, játéktudása alapján az alsóbb régióban kell hogy helyet foglaljon, ez nem azt jelenti, hogy ott is fog végezni. Ha a magyar válogatott olyan felfogásban és koncentráltan tud játszani, mint a norvégok elleni pótselejtezőn, ahol egy nálunk erősebbnek tartott csapatot sikerült kettős győzelemmel kiverni, akkor a csoportból a továbbjutás sem elérhetetlen. Nem lehet elvárás. Nyilván nem úgy megy ki egyetlen magyar játékos sem a pályára, hogy tuti kikapunk, kiesünk és nulla ponttal hazajövünk, de mindhárom csoportellenfelünk elvileg előrébb tart, mint mi.”

Hajdú B. István hangsúlyozta, a magyar csapat erőssége a stabil, biztos játék. Hozzátette, a jó eredményhez szükség lesz gólerős támadókra is.

A magyar válogatott elsősorban a stabilitásra kell hogy építsen. Adjuk ki magunkból, ami bennünk van! Ráadásul ez a játékosoknak egyénileg is sokat jelenthet, egy menedzser megnézhet egy magyar bajnokit, magyar csapatot nemzetközi kupában már augusztusban se nagyon, de ha az Európa-bajnokságon valaki jól játszik, akkor az biztos, hogy egy életre megalapozhatja a jövőjét.”

Hajdú B. István kiemelte, hogy a nyári labdarúgó Európa-bajnokság legnagyobb esélyesei között a házigazda francia, a világbajnok német és az Eb-címvédő spanyol együttes van.

Ezt a hármast tartom picit erősebbnek. A franciák gyakorlatilag rákészültek erre az Európa-bajnokságra.”

A sportkommentátor az angolokat és a nagy tornákon szereplő olaszokat most nem tartja esélyesnek a végső győzelemre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hajdú B. István: akár tovább is juthat az Eb-n a magyar válogatott
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást