eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezek a legolcsóbb és a legdrágább országok - lapszemle

Megszűnik a kórházak gazdálkodási önállósága, jogilag pedig beolvadnak a tervezett kancelláriákba, ha a kormány az egészségügyi államtitkárság javaslatát fogadja el szerdai ülésén - írja a Magyar Idők. A tervek szerint 2017-től felálló kancellária-rendszertől tízmilliárd forintos megtakarítást várnak az egészségügyben - derül ki a lap birtokába került kormány-előterjesztésből.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az immunonkológiai terápiák áttörést hozhatnak egyes daganatos betegségek kezelésében. Az új módszer egyelőre csak egyedi méltányosság alapján kérhető, és ma még csak a gyógykezelések három százalékában alkalmazzák. Az orvosok azonban bizakodók, és elképzelhetőnek tartják, hogy tíz év múlva már a kezelések közel 60 százaléka ezen az új, hosszútávú túlélési lehetőséget biztosító kezelésen alapul.

Budaörs nem adja az iskolákat – ezzel a címmel közöl cikket a Népszabadság. A településen tegnap este több mint 500-an tiltakoztak az iskolák államosítása ellen, a városháza előtti téren. A tüntetők azt üzenték a kormánynak: nem hagyják, hogy sárba tiporják az önrendelkezést és a rendszerváltás egyik legnagyobb vívmányát, az önkormányzatiságot.

Akár ötmillió forint büntetést is kaphat az a földtulajdonos, aki a hónap végéig nem irtja ki ingatlanán a parlagfüvet, a hazai szántókon leggyakrabban előforduló gyomnövényét - írja a Magyar Idők. A szigorú intézkedésre azért van szükség, mert a parlagfű és más allergén gyomnövények mellett súlyosan egészségkárosító hatású, ráadásul egyetlen növényről több tíz millió pollen kerülhet a levegőbe és több ezer mag a talajba.

Gyerekek, akikről lemondunk – ezzel a címmel közöl cikket a Magyar Nemzet. A által kikért statisztikai adatokból feketén-fehéren kiderül, hogy 2013 és 2015 között ijesztő mértékben megnőtt a közmunkások között a kamaszok aránya. Míg 2013- ban még csak 101 addig 2015-ben már 1123 fiatalkorú dolgozott közmunkásként.

Kormányzati macskajaj címmel számol be a Népszabadság az agrártámogatások szétosztása körüli problémákról, amelynek gyümölcs és szőlő termelő gazdák lehetnek a vesztesei. Sokan a napokban kapták kézhez az elutasító döntést arról, hogy nem nyertek a 176 milliárdos agártámogatási pályázatokon. A lap szerint főként Soltvadkerten tartják magukat vesztesnek a borászok.

Havi 40 ezerrel is lehúzhatják a NOK-osokat – számolta ki a Portfolio a nemzeti otthonteremtési közösségek részleteit szabályozó végrehajtási rendeletből. Kiderült, hogy a NOK-ot szervező cégek akár havi 10-40 ezer forintot is elkérhetnek szervezési díjként a tagoktól. Így egy 25 milliós lakásra gyűjtő tagnál akár az állami támogatás teljes összegét is lenyelheti a szervező cég.

A Pénzcentrum tételes összeállítást készített arról, hogy milyen megélhetési költségekkel kell számolniuk azoknak, akik külföldön vállalnak munkát. A termékek és szolgáltatások ára alapján kalkulált index szerint Indiában, Nepálban, Tunéziában és Algériában a legolcsóbb az élet; míg Svájc, Norvégia, Venezuela, Izland, illetve Dánia a legdrágább.

A napi.hu 3 árulkodó ábrát mutat be a magyar családok pénzügyeiről egy kutatás alapján. A háztartásokat leginkább a banki hitelek terhelik, de sok pénzt visznek a közüzemi tartozások és a telekommunikáció is. Kiderült az is, hogy az adósok kapcsolatfelvételi hajlandósága javult és a banki kintlévőségek törlesztésének száma is 8 százalékkal erősödött

.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×