Inforádió

Meghallgatom Élő adás

DK: az MSZP védte meg a Fidesz képviselői mandátumát Dunaújvárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hivatalos eredmények még nem érkeztek Dunaújvárosból, de a Demokratikus Koalíció, illetve Gyurcsány Ferenc már értékel.

A dunaújvárosi időközi önkormányzati választás eredményeiből kiderült, hogy a demokratikus ellenzék megverte volna a Fideszt, ha az MSZP nem rúgja fel a választási megállapodást. Korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson - mindez a DK közleményében olvasható, amelyet az Országos Sajtószolgálat közöl.

A demokratikus ellenzék pártjai, a DK, az MSZP és a PM együttesen meggyőző fölénnyel verték volna meg a Fideszt, ha az MSZP tisztességesen viselkedik. Eljött az ideje a tanulásnak. A Demokratikus Koalíció a hagyományosan baloldali munkásvárosban több, mint két és félszer annyi szavazatot kapott, mint a 4. helyen végzett MSZP, és a demokratikus ellenzék legerősebb pártjaként szerepelt.

Sokadszor bizonyosodik be, hogy a Demokratikus Koalíció választásokon mért támogatottsága lényegesen meghaladja a közvélemény-kutatások eredményeit. Szükséges mértékletességgel jegyezzük meg, hogy a DK ebből nem azt a következtetést vonja le, hogy a továbbiakban is meg kell mutatnia, hogy erősebb az MSZP-nél, épp ellenkezőleg: a jövőben is mindent meg kell tenni a demokratikus ellenzéki pártok együttműködéséért, a Fidesz és az Orbán-kormány leváltásáért.

A közleményt jegyzi: Gyurcsány Ferenc,  a Demokratikus Koalíció elnöke

Kiadó: Demokratikus Koalíció