eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyáron sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyermekek

Tavaly három és félszeresére nőtt az ingyenes étkeztetésben részesülő gyerekek száma - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly hozzátette: idén a nyári szünetben is garantálják a napi egyszeri meleg étkezést a rászoruló gyerekeknek. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke azt mondja: a számok és az összeg stimmel, de tavaly nem volt zökkenőmentes az állami támogatás lehívása.

Tavaly három és félszeresére nőtt az ingyenes étkeztetésben részesülő gyerekek száma – mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly hozzátette: idén a nyári szünetben is garantálják a napi egyszeri meleg étkezést a rászoruló gyerekeknek. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke azt mondja: a számok és az összeg stimmel, de tavaly nem volt zökkenőmentes az állami támogatás lehívása. Seres Gerda összeállítása.

Idén a nyári szünetben is meleg ételhez jutnak majd a rászoruló gyerekek – ígéri a kormány. Czibere Károly államtitkár az M1 reggeli műsorában azt mondta: 320 ezer gyerek jut térítésmentesen az iskolai, óvodai étkezéshez.

„Tavaly a hatévesnél fiatalabbaknál sikerült jelentősen kibővíteni az ingyenesen étkezők körét, amely így 92 ezerről 320 ezerre, 3,5-szeresére növekedett. A következő lépésben ez évtől az volt a cél, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek a szünetekben is hozzájussanak a meleg ételhez. Sikerült biztosítani, hogy az érintett gyermekek mind a négy szünetben hozzájussanak ehhez a támogatáshoz”- hangsúlyozta az államtitkár.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke is azt mondja, hogy láthatóan javult a helyzet, bár az étel minőségével továbbra is sok a probléma. Király Gábor bízik abban, hogy idén nyáron zökkenőmentes lesz az önkormányzatok feladatkörébe utalt szünidei étkeztetés lebonyolítása.

Király Gábor ugyanakkor hozzátette: tapasztalataik szerint sok családnak nehézséget okoz, hogy a szünidőben elvigye a gyermeket az akár több kilométerre fekvő iskolába, vagy központba ebédelni, ezért érdemes lenne elgondolkodni a lehetséges kiszállítás visszaállításán.

Az önkormányzatok többsége most méri fel, hogy hány rászoruló család igényli a nyári étkeztetést, és ennek megfelelően biztosítják az ellátást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×