eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kancellárok az egészségügyben? - lapszemle

A Népszabadság cikkéből kiderül: nyolc-tíz, rendkívüli hatáskörrel felruházott kancellárra bízná a kormány az egészségügy rendbetételét 2017 januárjától. A Magyar Idők cikkéből kiderül: a fagykár ellenére sem drágultak Magyarországon a gyümölcsök.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: egy dél-amerikai drogkartell is pénzelte az Ukrajnából Magyarországra történő cigarettacsempészetet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője a lapnak azt mondta: az ukrán-magyar határszakasz térségét a bűnszervezetek felosztották ugyan egymás között, de így is rendszeresek közöttük az összetűzések. A NAV nagy erőket mozgósít az illegális tevékenységek megszüntetéséért, az utóbbi időben több bűnbandát is sikerült lebuktatni.

A Népszabadság arról ír, hogy egy, a budapesti metróvonalak építésén dolgozó mérnök szerint tarthatatlan a 3-as metró felújításának 2019-es határideje, még úgy is, ha egyszerre több szakaszon dolgoznak. Lakatos Ervin szerint a Deák Ferenc tér és Nagyvárad tér közötti legrégebbi szakaszt 15-20 éve fel kellett volna újítani, és nem elég a biztosítóberendezés javítása, teljesen újat kellene kiépíteni, az áramellátó rendszerekkel együtt.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: hosszú éveken keresztül spártai viszonyok uralkodtak a román női tornászválogatottnál, ahol a szakmai stáb tagjai fizikai bántalmazást és lelki terrort alkalmazva préselték ki a sportolókból a világraszóló eredményeket. A sokkoló részletekről Maria Olaru egykori olimpiai- és világbajnok tornász könyvéből derült fény.

A Népszabadság cikkéből kiderül: nyolc-tíz, rendkívüli hatáskörrel felruházott kancellárra bízná a kormány az egészségügy rendbetételét 2017 januárjától. A laphoz eljutott tervezet szerint egy kancellár egy-másfél millió lakos egészségügyi ellátását szervezné, és a kinevezéssel a kórházak gyakorlatilag elveszítenék önállóságukat, nem lenne önálló költségvetésük.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mindössze egyetlen állomáson rögzítik a biztonsági felvételeket az M3-as metró vonalán. Ez a hiányosság megnehezíti azon tolvajok kézre kerítését, akik a záródó ajtókat kihasználva a peronról ragadják magukhoz a szerelvényen kiszemelt utasok mobiltelefonját.

A Magyar Idők összeállítása szerint nehéz helyzetbe kerülhet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, mert a szervezet munkatársai körében nagy az elvándorlás, miközben a jogszabályok változásai miatt jelentősen nőttek a hivatal feladatai. Egy törvénymódosítás életbelépésével a jövőben felül kell vizsgálni a Magyarországon régebb óta tartózkodó befogadottak, oltalmazottak és menekültek státusát is.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: a fagykár ellenére sem drágultak Magyarországon a gyümölcsök. Bár a szezon kezdetekor mindenki azt várta, hogy a kieső termésmennyiség miatt drágább lesz a magyar szamóca, illetve cseresznye, a piaci adatok azt mutatják, hogy még a tavalyinál is alacsonyabb áron kapható a gyümölcsök többsége.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy több mint tizenegyszeresére nőtt a 18 évesnél fiatalabb közmunkások száma 2013 és 2015 között. Ennek hátterében a lap szerint az állhat, hogy sok hátrányos helyzetű család tudatosan választotta a gyermeknek a tanulás helyett a közfoglalkoztatást, miután a tankötelezettség korhatárát 18-ról 16 évre csökkentették. Az idei esztendőtől viszont már csak „indokolt esetben” dolgozhatnak a kamaszok.

A Portfolio összeállítása szerint a budapesti belváros élenjárt az elmúlt években a lakásárak drágulásában, amiben nagy szerepet játszott a pénzüknek az alacsony kamatok, és a brókerbotrányok miatt alternatív lehetőséget kereső befektetők piacra zúdulása. Bár sokan már buborékot emlegetnek a magas árak miatt, az V. kerületben is inkább csak az árnövekedés lassulása várható a jövőben. Ugyanakkor az új építésű lakások esetében a belvárosban a jövőben akár nagyobb drágulás is elképzelhető.

A Népszabadság veteránautó-piaci körképe szerint ezen a piacon nem működik a logika, a tulajdonosok kereslet hiányában néha féláron is eladják kedvenceiket. Egy felújításra váró, 500 ezer forintos autóra a tulajdonosa két-három millió forintot is rákölt, mire veterán minősítésű autót varázsol belőle. Ezen az áron pedig a legtöbb régiség nem értékesíthető.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×