eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: a jövő nagy kérdése a civilizációk együttélése

A jövő nagy kérdése az lesz, hogy a történelmi civilizációk, például az iszlám és a kereszténység, hogyan tudnak egymással együtt élni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kairóban, miután hivatalos látogatása alkalmával megbeszélést folytatott Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel.

A nagy történelmi civilizációk együttélésének kérdésében mind Magyarországnak, mind Egyiptomnak komoly mondanivalója van, ezért is fontos a két ország együttműködése - hangsúlyozta a találkozó után az elnöki palotában tett sajtónyilatkozatában a kormányfő.

Elmondta, a terrorizmus elleni küzdelem fontosságában, Líbia stabilizálásában és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés erősítésében is egyetértés volt közte és az egyiptomi elnök között.

Orbán Viktor nagyrabecsülését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszinek azért a feladatért, amelyre vállalkozott, hogy országában, amely a térségnek és Európának is kulcsfontosságú, stabilitást teremtsen meg. "Egyiptom elnökének sikere érdeke Európának, így érdeke Magyarországnak is" - mondta a miniszterelnök.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi nyilatkozatában kiemelte, országa célja az együttműködés szélesítése Magyarországgal. Elmondta, a megbeszélésen téma volt az illegális migráció is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta a kiváltó okok kezelésének fontosságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×