eur:
394.87
usd:
371.56
bux:
66242.39
2024. április 16. kedd Csongor

Fidesz: sehol sem áll le a szemétszállítás

A Fidesz szerint sehol sem áll le a szemétszállítás, a szocialisták "már megint hazudnak".

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagálta, aki azt mondta, hogy április 1-jétől kellene működnie a központosított hulladékgazdálkodási rendszernek, de "az állami mamutcég" nem tudja ellátni számlázási feladatait, ezért néhány hét múlva leállhat a szemétszállítás.

A Fidesz közleményében azt írták: az MSZP nem az emberek érdekét védi, amikor az új hulladékgazdálkodási rendszert támadja. A szocialisták áremelést akarnak, és az emberekkel fizettetnék meg bizonyos, rosszul működő cégek veszteségét. Úgy fogalmaztak, hogy az új hulladékgazdálkodási rendszer "az ügyfelek érdekét és a rezsicsökkentés eredményeit védi", a szolgáltatáshoz szükséges minden új jogszabály és díjtétel ismert.

Ahogy azt a nemzeti hulladékgazdálkodási vállalat már sokszor közölte, a szemétszállítás törvényben garantált szolgáltatás, így sehol sem fog leállni - hangsúlyozták, hozzátéve: ha egy cég nem tudja vagy nem akarja már vállalni a szolgáltatást, akkor végső esetben a katasztrófavédelem jelöli ki azt a társaságot, amelyik elviszi a szemetet.

A problémás cégek nem április, hanem évek óta halmozzák a veszteségüket. A pénzügyi gondokkal küzdő szolgáltatóknak a nemzeti hulladékgazdálkodási vállalat előfinanszírozás formájában pénzügyi támogatást ajánlott fel - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×