eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tóbiás József és Gyurcsány Ferenc nem egy asztalnál eszik húslevest

Tóbiás József és Gyurcsány Ferenc nem egy asztalnál eszik húslevest

Társadalmi koalíciót akar építeni a választókörzetekben a Magyar Szocialista Párt elnöke. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem ül le Gyurcsány Ferenccel egy asztalhoz húslevest enni.

Tudatosan nem válaszol az MSZP elnöke Gyurcsány Ferenc pártját érintő kritikáira. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában a Demokratikus Koalíció vezetőjének minapi nyilatkozatára reagált, amiben a volt miniszterelnök azt mondta, kétszer árulták el őt a szocialista pártban.

Felénk, akit leárulóznak, azzal nem szoktak egy asztalhoz ülni.”

Az ellenzéki politikus ettől függetlenül helyi szinten együttműködne a DK-val.

Kell olyan szereplő, esélyes jelölt, akinek a hitelessége, a szakmaisága nemcsak a pártpolitikai családban, hanem a helyi társadalomban is elfogadott. Örülnék, sőt azon dolgozom, hogy minél több ilyen szocialista jelölt legyen.”

A Magyar Szocialista Párt feladata a helyben változást akarók megnyerése – fogalmazott Tóbiás József.

Én ma azért küzdök, hogy ez az irány dőljön el június 25-én. Ha van a társadalmi koalíció létrehozásának szándéka, elköteleződése a kongresszuson, akkor nekem az a feladatom, hogy a módszereit megtaláljuk, ami lehet, hogy sokszínű, sokféle lesz. Nem állítom, hogy homogén, egy rendszer lesz a 106 választókörzet, ahogy Veszprém, Újpest, Salgótarján vagy Tapolca.”

Az MSZP elnöke arról is beszélt, hogy népszavazási kezdeményezéseikhez június 28-áig gyűjtik az aláírásokat. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, pártja nem támogatja az Európai Bizottság betelepítési kvótáról szóló javaslatát, amelyet ha elfogad a magyar Országgyűlés, akkor értelmetlenné válik a kormány által kezdeményezett referendum.

Az MSZP elnöke szerint nem lehet azt mondani, hogy a júniusi tisztújítás előtt csak a vele szemben állók kerülnek a megyei pártszervezetek élére. Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kritikák leginkább egyes programpontok hangsúlyosabb képviseletére vonatkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×