Orbán: meg kell mutatni, hogy a régi iparvárosokban is van jövő

InfoRádió / MTI
2016. május 31. 12:14
Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért "becsületbeli ügy" Dunaújváros kérdése is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gáborral (Fidesz-KDNP), a város polgármesterével.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés. A cél, Dunaújvárost modern ipari várossá tenni - fűzte hozzá.

Cserna Gábor hangsúlyozta: az elmúlt évek megmutatták, hogy az együttműködés a város lakosaival állíthatja sikeres pályára Dunaújvárost, a településért dolgozók mottója ma is az, hogy "előttünk a város, mögöttünk a kormány", és ez a garanciája a város fejlődésének. A polgármester értékelése szerint a megállapodás aláírásával komoly esélyt kaptak a kormánytól arra, hogy előrelépjen a város.