eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bakondi: naponta több mint százan próbálnak bejutni Magyarországra a déli határnál

Naponta száz-százötven ember próbál bejutni az országra a magyar-szerb határon húzódó műszaki határzáron keresztül - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Bakondi György emlékeztetett arra, hogy a görögországi idomeni sátortábor múlt heti felszámolása miatt fokozódik a migrációs nyomás a magyar-szerb határon. Naponta 100-150-en próbálnak bejutni az országba a kerítés megrongálásával, és további 700-900 embert tartanak vissza ettől jelenlétükkel a határvédők - közölte.

Jelenleg 200-250 ember várakozik a röszkei és tompai tranzitzóna előtti, szerb területen - tette hozzá.

Bakondi György kitért arra: a múlt hét óta már építik a kerítést Ásotthalom térségében ott is, ahol korábban csak gyorstelepítésű akadályt telepítettek, mert gyalogosan is nehezen járhatók.

Azzal kapcsolatban, hogy pénteken Hans Friedrich Schodder, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szerbiai misszióvezetője felszólította a szerb és a magyar hatóságokat a Horgos és Röszke közötti határnál várakozó migránsok helyzetének rendezésére, a főtanácsadó azt mondta: a kormány úgy döntött, további támogatást nyújt az ezen a területen aktív magyar karitatív szervezeteknek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×