Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megújult az Újhegyi sétány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megújult a 10. kerületi újhegyi sétány és a helyi közösségi ház, amelyeket pénteken adnak át. A munkálatokról és a hétvégi Újhegyi Tavaszi Piknikről Kovács Róbert polgármester beszélt az InfoRádiónak.

„Budapest egyik legnagyobb lakótelepe a kőbányai Újhegyi lakótelep, a lakótelep főutcája pedig az Újhegyi sétány. Ez a sétány egy elöregedett burkolatú és növényzetű sétány volt még pár hónappal ezelőtt, de mára teljesen megújult” - mondta Kovács Róbert 10. kerületi polgármester.

Hozzátette: akadálymentesítetté tették a teljes területet, ami azért volt fontos, mert a sétányon található az Újhegyi lakótelep postája és gyógyszertára, amelyeket nehezen tudtak megközelíteni az idős emberek és a babakocsival közlekedők.

„Most egy megújult, szökőkúttal és nagyon modern építészeti megoldásokkal teli sétány épült, egy közösségi házzal. Korábban közösségi ház sem volt a területen. A Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtárát is kibővítettük: a gyermekkönyvtár vált sokkal nagyobbá” - fogalmazott a polgármester.

Kovács Róbert elmondta, hogy három napos rendezvényt szerveznek az Újhegyre, Újhegyi Tavaszi Piknik címmel.

„Az első nap, péntek délután kerül sor a sétány átadására. A hagyományos, gyermekeknek szóló programok és koncertek mellett megjelennek olyan programok is, amelyek épp a sétány egyik lényegét, az akadálymentesítést mutatják be” - részletezte a 10. kerület polgármestere.

Kovács Róbert elmondta, hogy a következő nap is színes érdekességekkel várják a látogatókat.

„A görög, bolgár és szerb nemzetiséggel szervezünk első alkalommal Kőbányán egy balkáni estet, a lakótelep egyik ékkövénél, a Mély-tó színpadán. A folklórműsorok mellett megjelenik a három nemzetiség gasztronómiája és egy nagyon hangulatos utcabál fog kialakulni. Vasárnap pedig gyermeknap – a Mély-tó környékét gyerekek veszik birtokba, nekik készülünk különféle műsorokkal” - mondta Kovács Róbert 10. kerületi polgármester az InfoRádiónak.