eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fénykorát éli a külföldi csomagküldés - lapszemle

Népszabadság: az Európai Bíróság kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen. Napi.hu: a generációváltás világszerte nagy gondot jelent a családi tulajdonú cégek számára.

A Magyar Idők szerint a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék januárban bevezetett rendszere jól működik. Az év első három hónapjában ugyanis mindössze 170 szülő esetében kellett szüneteltetni a nevelési támogatást azért, mert az óvodás korú gyermek igazolatlan hiányzásainak száma meghaladta a húszat - írja a lap.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az Európai Bíróság kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt. Csehország és Szlovákia után Magyarország lehet a harmadik tagállam, amelyet az Európai Unió faji egyenlőségről szóló irányelvének megsértése miatt vonnak felelősségre - emlékeztet a lap.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az Oktatáskutató és -Fejlesztõ Intézet jelentése szerint az állami kísérleti tankönyvekből nehezen lehet jól felkészülni az érettségire. A megkérdezett tanárok úgy látják, hogy a tankönyvek egy része nem felel meg a kimeneteli követelményeknek, és az eredményes tanításhoz a pedagógusoknak ki kell egészíteniük azokat.

A napi.hu azt írja, hogy a generációváltás világszerte nagy gondot jelent a családi tulajdonú cégek számára. Egy felmérés szerint tíz vállalkozásból nyolc nem éli túl ezt a váltást. Így van ez Magyarországon is, sőt a helyzet talán még súlyosabb. A magyar milliárdosok döntő többsége ugyanis a rendszerváltáskor indította vállalkozását, ezért a gyermekek és az unokák belépése már igencsak esedékes - olvasható a portálon.

A Portfolio szerint a napokban jelenik meg egy új miniszteri rendelet a Felelős Akkreditált Közbeszerzési Szaktanácsadó rendszer, vagyis a Faksz létrehozásáról. Aki legalább egy eurót nyert uniós pályázaton, vagy meghatározott értékhatár felett magyar közpénzt költ el, annak kötelező lesz igénybe vennie a több száz FAKSZ egyikét.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy fénykorát éli a külföldi csomagküldés, ezért a portál a kellemetlen meglepetések megelőzése érdekében összeszedte, hogy mire kell figyelni, ha valaki ilyen szolgáltatást vesz igénybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×