Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyre kevesebb lesz a zápor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Kárpát-medence térségében elhelyezkedő ciklon fokozatosan kelet felé távolodik, és egyre szárazabb, melegebb levegő áramlik fölénk, így csütörtökön már csak helyenként fordul elő zápor, zivatar, és a napsütés kerül túlsúlyba.

A sok napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szerdán legnagyobb valószínűséggel a középső és a keleti országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Éjszakára csökken a felhőzet, jobbára derült lesz az ég, foltokban köd képződik. Csütörtökön napközben már csak helyenként valószínű zápor, elvétve zivatar, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk lesz, de zivatarok környezetében erős, sőt viharos széllökések is lehetnek. A légmozgás éjszakára mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 29 fok között várható.

Esős időjárás Európában

Európa északi területei fölött nagykiterjedésű magasnyomású zóna helyezkedik el. Peremvidékein többfelé felhős, esős az idő.

Naposabb tájak a Baltikumban fordulnak elő. Ott, valamint az Ural előterében nyáriasan meleg az idő, délután 23, 28 fokot mérnek.

Ciklon örvénylik Európa nyugati partjainál, emiatt arrafelé változékony az idő, gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. A legmagasabb hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul.

Emelkedő légnyomás, melegadvekció jellemzi a Földközi-tenger középső medencéjének időjárását, kevés a felhő, több órára kisüt a nap. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.