eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az MSZP a német szocdemekkel cimborál

Az MSZP a német szocdemekkel cimborál

Közös európai megoldást sürgetett a migránsok ügyében Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, valamint Inge Aures, a Bajor tartományi Parlament alelnöke. A Fidesz szerint MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését.

A pártjaik közötti intenzívebb együttműködésről állapodott meg Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures Budapesten. 

"Bízom abban, hogy a kezdeti jó együttműködést a továbbiakban intézményesített frakció és pártszintű együttműködés fogja követni a tartományi szociáldemokraták és a Magyar Szocialista Párt között" - mondta Tóbiás József.

Tóbiás József és Inge Aures a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón közös európai megoldást sürgetett a migránsok ügyében. A magyar pártvezető úgy látta, hogy ezt nem segíti a magyar kormány politikája, a német politikus azonban az európai megoldás szükségességének hangsúlyozása mellett megértette, hogy vannak országok, amelyek saját intézkedéseket akarnak hozni.

A Fidesz közleményben reagált a találkozóra. A kormánypárt szerint úgy tűnik, az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi, ám csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak vagy nem akarnak együtt élni, a kvótareferendum pedig erről szól – zárta sorait a Fidesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×