Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP a német szocdemekkel cimborál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közös európai megoldást sürgetett a migránsok ügyében Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, valamint Inge Aures, a Bajor tartományi Parlament alelnöke. A Fidesz szerint MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését.

A pártjaik közötti intenzívebb együttműködésről állapodott meg Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és a Német Szociáldemokrata Párt bajorországi szervezetének küldöttségét vezető Inge Aures Budapesten. 

"Bízom abban, hogy a kezdeti jó együttműködést a továbbiakban intézményesített frakció és pártszintű együttműködés fogja követni a tartományi szociáldemokraták és a Magyar Szocialista Párt között" - mondta Tóbiás József.

Tóbiás József és Inge Aures a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón közös európai megoldást sürgetett a migránsok ügyében. A magyar pártvezető úgy látta, hogy ezt nem segíti a magyar kormány politikája, a német politikus azonban az európai megoldás szükségességének hangsúlyozása mellett megértette, hogy vannak országok, amelyek saját intézkedéseket akarnak hozni.

A Fidesz közleményben reagált a találkozóra. A kormánypárt szerint úgy tűnik, az MSZP megkezdte a migránsok betelepítésének előkészítését, és ehhez bevándorláspárti külföldi politikusok szövetségét keresi, ám csak a magyar emberek dönthetik el, kikkel akarnak vagy nem akarnak együtt élni, a kvótareferendum pedig erről szól – zárta sorait a Fidesz.