Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szerdáig ülésezik a héten az Országgyűlés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
E héten szavazhatja meg az Ház a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztést.

Egy órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az Országgyűlés hétfői ülése, majd az interpellációkkal, valamint az azonnali kérdésekkel folytatja munkáját a Ház. Több tárgysorozatba-vételi kérelem megtárgyalása után a képviselők a holnapi szavazásokat készítik elő.

Kedden az Országgyűlés rábólinthat a párizsi klímakonferencián elfogadott megállapodás magyarországi kihirdetéséről szóló előterjesztésre, valamint az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének végrehajtásáról szóló jogszabály módosítására, továbbá a pénzügyi közvetítőrendszert érintő módosító csomagra, amely egyebek mellett lehetőséget ad a tőzsde által végezhető tevékenységek bővítésére.

A Ház megszavazhatja azt a belügyminisztériumi javaslatot, amelynek nyomán egyetlen, a kormányzat által üzemeltetett informatikai rendszeren kezelhetnék az összes helyi önkormányzat gazdálkodási adatait, valamint elfogadhatja a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára az állami tisztviselői kar létrehozását és az érintettek illetményemelését. Emellett megszavazhatják a külképviseletekre és a külügyi szolgálatra vonatkozó speciális szabályokat egységesítő külügyminisztériumi előterjesztést.

A szavazásokat követően a képviselők egyebek mellett az Egészségügyi Világszervezet budapesti központjának létrehozásáról szóló megállapodásról, a közbeszerzési törvény módosításáról, illetve a '90-es években kezdett kárpótlás nyomán hátramaradt termőföldek tulajdonjogi helyzetét rendező kormányzati javaslatáról kezdenek vitát.

Szerdán kezdi meg a Ház a 2024-es nyári olimpiai és a paralimpiai játékok rendezését, szervezését és lebonyolítását segítő fideszes törvényjavaslat, a Nemzetközi Büntetőbíróság Statútumát átíró módosítás kihirdetésének, illetve a településkép védelméről benyújtott előterjesztés és a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtokról szóló külön törvény általános vitáját.