Kerülje ma az Erzsébet hidat!

InfoRádió
2016. május 17. 09:37
Ma is utcára vonultak a taxisok az Uber betiltását követelve. A résztvevők 8 órától kezdtek gyülekezni a Hősök terén, és arra készülnek, hogy majdnem teljesen lezárják az Erzsébet-hidat.

A taxisok 9 órakor rendőri felvezetéssel indultak el a Hősök teréről a Dózsa György út – Thököly út – Rákóczi út -Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd útvonalon. Átmennek a hídon, le a Gellért rakparton és a Rudas fürdőnél fordulnak vissza. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél pedig két sorban állnak fel, a buszsávon és a középső sávon - mondta el Czifery Csaba, a taxisdemonstráció egyik szervezője az InfoRádiónak.

Hangsúlyozta: nem teljesen zárják tehát le a hidat, hanem lassítják a forgalmat. Budáról Pestre a belső sávban lehet haladni, Pestről Budára pedig szabadon lehet közlekedni.

A rendőrség korábban a közlekedésre hivatkozva szokott hasonló akciókat megtiltani. Ezzel kapcsolatosan a szervező elmondta: eleve úgy adták le engedélykérelmüket, hogy egy hónapos demonstrációra készülnek, azaz minden kedden az utcára vonulnak. Aláhúzta, hogy a rendőrséggel állandó kapcsolatban vannak, egyeztetnek velük. Mint fogalmazott: nagyon korrekt az együttműködésük a rendőrséggel.

„Amit kérnek tőlünk, betartjuk, nem okoztunk sehol olyan problémát, amely esetlegesen törvénybe ütköző lenne” – hangsúlyozta.

Az Országgyűlés egyénként éppen ma tárgyal az illegális személyszállítás betiltásáról, ami az Uber végét jelentheti. Czifery Csaba jelezte: ezt az egész taxistársadalom nagy örömmel fogadja. Tisztában vannak azzal, hogy ha ezt a szabályozást a parlament elfogadja és törvényerőre emelkedik, az egy hónap múlva életbe lép.

„Amit viszont továbbra értünk – és emiatt vannak ezek a demonstrációk is – az az ellenőrzés hiánya. Nem látjuk azt az ellenőrzést és szankcionálást, amit az illetékes államtitkár és a miniszterelnök úr még január elején-február elején célként kitűzött” - mondta.

„Továbbra is elnézést kérünk a budapestiektől, de a megélhetésünkről van szó” – tette hozzá a szervező.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kerülje ma az Erzsébet hidat!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást