eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

Elkészítette legújabb táplálkozási ajánlását a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A szakemberek ezt most a felnőtt lakosságnak szánták.

„Az Okostányér egy olyan, valóban tányér formájú étrendi útmutató, amely megmutatja, hogy a különböző élelmiszercsoportok: zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, fehérjeforrások: hús, hal, tojás, tejtermékek, folyadékok, hozzáadott zsír, cukor és só milyen arányban jelenjen meg az étrendünkben” - emelte ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének munkatársa.

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

Szűcs Zsuzsanna hangsúlyozta: „az étrendünk, az életmódunk nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Könnyen jó irányba tudjuk azt terelni. Az Okostányér megmutatja, hogy milyen minőségű élelmiszereket érdemes nagyobb arányban fogyasztani, például jó, ha a zöldségfélék, gyümölcsök, teljes értékű gabonák, sovány tejtermékek, húsok a napi étrendünk részét képezi. Minél változatosabb egy étrend, annál inkább biztosíthatjuk azt, hogy a sok szükséges anyag bekerül a szervezetünkbe.”

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének munkatársa kifejtette: „mi hiszünk abban, hogy az egészséges táplálkozásban minden élelmiszer helyet kaphat, de az arányokban van a kutya elásva. Vannak olyan ételek, amelyeket érdemes nagyobb mennyiségben rendszeresen fogyasztani, és olyanok is, amelyek részét képezhetik ugyan az étrendünknek, de óvatosabban és ritkábban fogyasztva érdemes ezekkel bánni, ilyenek a jelentős zsírtartalmú ételek: a habos sütemények, a tejszínes ételek és az alkoholos italok is. Nem újdonság, hogy arra is érdemes odafigyelni, hogy az étrendünk mennyi sót és cukrot tartalmaz.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×