eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hirosimába látogatott Kövér László

Japánban tett hivatalos látogatásának befejezéseként hétfőn Kövér László ellátogatott a hirosimai Béke Emlékparkba és az Atombomba Emlékmúzeumba - tájékoztatta az Országgyűlés sajtóosztálya az MTI-t hétfőn.

Az Országgyűlés elnöke és kísérete koszorút helyezett el az emlékműnél, a múzeum emlékkönyvében pedig megjegyezte: "Hirosima örök jelképe marad az emberi lélek kettősségének. Jelképe a gyilkos ösztönöknek, de jelképe az élni akarásnak és az újra kezdésre való erőnek is. A Magyar Országgyűlés nevében fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt és kifejezzük elkötelezettségünket, hogy minden törekvésünk egy valóban békés világ megteremtésére irányul".

A tájékoztatás szerint a házelnök megbeszélést folytatott Macui Kazumival, Hirosima polgármesterével és elismerését fejezte ki a város vezetésének, polgárainak és egész Japánnak a város felépítéséért.

Az összegzés szerint Kövér László megtiszteltetésnek nevezte, hogy Japánban tett hivatalos látogatásának végén a magyar parlamenti delegáció Hirosimába is ellátogathatott és hazaviheti Magyarország minden városába a béke erős üzenetét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×