eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Monszunesők zúdulnak Magyarországra

Csütörtök délután monszun, éjjel özönvíz, pénteken és hétvégén már "csak" simán csapadékos és változékony időjárás. Vélhetően kevesen vártak ilyen időjárást Pünkösd környékére...

Csütörtökön heves esőzésekre, helyenként rövid, monszunszerű esőre lehet számítani, Budapesten főleg délután - mondta Tóth Tamás meteorológus. Hozzátette: a pünkösdi hétvégén is esős időjárás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgált munkatársa arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy Magyarország nagy részén jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani. Budapest környéke délután kapja a maximumot.

Péntek reggelig lesznek olyan területek Magyarországon, ahol néhány óra alatt annyi csapadék zúdul majd le, mint egy átlagos május hónapban szokásos mennyiség fele.

A monszunszerű esők azért is "jók", mert gyakran dörgést, villámlást is hoznak magukkal.

Viharos hétvége

A következő napokban is többfelé várható eső, emellett erős, olykor viharos lehet a szél. Lehűlésre is számítani kell, néhol csak 12-13 Celsius-fokig melegszik majd fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Péntek reggelre északon, északkeleten is megszűnik az eső, másutt eleinte csak elvétve, majd a késő délelőtti óráktól egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Néhol jégeső is előfordulhat. Erős szélre, főként délen és zivatar idején akár viharos széllökésekre is készülni kell. Ugyanakkor a nap első felében hosszabb, délután rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. A leghidegebb órákban többnyire 10-15 fok lehet. A nappali maximumok 16 és 22 fok között alakulnak, a Dunántúl északnyugati részén lesz a leghűvösebb.

Szombaton általában erősen felhős vagy borult idő várható, országszerte lesz eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. A több csapadék a Dunántúlon valószínű. Többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Pünkösdvasárnap is erős, néhol viharos lesz a szél. Délelőttig többfelé eshet, délután délen és keleten lehet néhol eső. A minimumhőmérséklet 7 és 13, a maximumhőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn többórás napsütésre is számítani lehet, elszórtan valószínű záporeső, de helyenként továbbra is erős lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Nappal 13-18 fokig melegszik fel a levegő - olvasható az előrejelzésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×