eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós nem ül fel a kormány buszára

A 3-as metró rekonstrukciója miatt szükséges járműpótlás megoldása szolgáltatásmegrendeléssel nem jelenti azt, hogy a MABI-BUS Kft.-től kellene pótlóbuszokat vásárolni - nyilatkozta Tarlós István szerdán az MTI-nek.

A főpolgármester azt mondta, a megjelent hírekből úgy tűnik, mintha a kormány arra ösztönözné a fővárost, hogy "Mészáros-féle" buszokat vegyen (a MABI-BUS tulajdonosa Mészáros Csaba).

Ez nem igaz - jelentette ki, hozzátéve: a szolgáltatásra új tendert kellene kiírni.

A kormányhatározat gyakorlatilag ugyanúgy megtiltotta a MABI-BUS termékeinek megvásárlását, mint a lengyelekét, mivel az autóbuszt törölte az Európai Beruházási Bank hiteléből vásárolható járművek sorából - emelte ki Tarlós István.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön rendkívüli ülésén dönthet a 3-as metró rekonstrukciója miatt szükséges járműpótlásról.

A Tarlós István, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzet előterjesztésben két változat szerepel a metró pótlására: az egyik új buszok vásárlását, a másik szolgáltatásmegrendelést irányoz elő.

Az előterjesztők ugyanakkor - a szolgáltatás megrendelésével szemben - új autóbuszok beszerzése mellett teszik le voksukat. A szolgáltatásmegrendelés "bármilyen módon történő megvalósítással kockázatot jelent" a 3-as metróvonal felújítása megkezdésének határidejére - írták.

Hozzátették: új buszok beszerzése az olcsóbb megoldás, továbbá a hároméves pótlási időszak elteltével a BKV Zrt. járműflottájának korszerűsítését is szolgálja, nem eredményez a cégnél létszámleépítést, valamint biztosítja a buszok megérkezését a kivitelezési munkák kezdetére.

Az előterjesztésben Solaris Urbino 18 típusú lengyel buszok beszerzését javasolják a BKV-nál rendelkezésre álló források terhére, darabonként 277 ezer euró (87,3 millió forint) áron.

Az előterjesztés elfogadásával felmondanák a BKV és a MABI-BUS között PKD konstrukcióban létrejött, új, alacsonypadlós, csuklós dízel autóbuszok beszerzésére vonatkozó szerződést, mivel - mint olvasható - a fedezet nem biztosított. Ebben a konstrukcióban a jármű egységenként érkezik meg, és a közlekedési társaság szakemberei szerelik össze. Így egy busz ára 279 ezer euró lett volna. A készre szerelési költségekre figyelemmel 266 ezer eurós vételár esetén lenne gazdaságos a PKD-konstrukciós csuklós autóbuszok beszerzése - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×