Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mozdonnyal kampányol a Máltai Szeretetszolgálat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gyermekszegénységre és az önkéntes mentőszolgálat társadalmi szerepére hívja fel a figyelmet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MÁV-START Zrt. közös kampánya. Egy megújult külsejű, TRAXX típusú mozdony állt forgalomba a Keleti pályaudvaron. A figyelemfelkeltő akcióról Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke beszélt az InfoRádiónak.

„Két kép látható a mozdony két oldalán: az egyiken egy pici gyerek ül háttal és a testtartásából is az látható, hogy reménytelen az élete. Ezzel a képpel azokra a gyerekekre gondolunk, akik esélytelen életre születtek. Az emberi nyomorúság ugyanúgy öröklődik, mint bármelyik tulajdonságunk, sőt időnként erőteljesebben, erre szeretnénk felhívni a figyelmet” - mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Hozzátette: a mozdony energiát sugárzó eszköz, azt jelképezi, hogy olyan a társadalmi energiák szükségesek, amelyek nélkül nem tudnak elindulni a leggyengébbek.

„A mozdony másik oldalán egy máltai mentőautó látható, ami látszólag nincs kapcsolatban az előző képpel, de valójában sokszor megtapasztaljuk, hogy egyetlen másodperc alatt katasztrófává változhat egy boldog élet, például balesetben. Itt is arra az energiára van szükség, amit jelen esetben a Máltai Szeretetszolgálatnak a társadalom ad össze, hiszen önkéntes mentősök szolgálnak a máltai mentőautón, amely büszkén mondhatom, hogy a legmodernebb mentőautó Magyarországon és adományokból vásároltuk az idei évben” - fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Vecsei Miklós szerint fontos üzenete a mentésnek, hogy akár másodperceken is múlhat az emberi élet, ezért kapcsolták össze ezt a két üzenetet.

„Mindkét esetben a társadalom mozdul meg a bajban, és a társadalom nélkül az az ember, aki magára marad, végképp esélytelen” - hangsúlyozta a szeretetszolgálat alelnöke.

Hozzáfűzte: ez a kampány egyrészt pénzgyűjtési lehetőség, de talán fontosabb, hogy az emberek elgondolkozzanak.

„Az Intercity járatokon jár majd ez a mozdony és úgy tervezzük, hogy egy évig lesz forgalomban a matricákkal. Nem ez a MÁV és a Máltai Szeretetszolgálat első közös együttműködése, hiszen 1993 óta áll a Nyugati pályaudvar rendezőjén egy volt keletnémet szerelvény, amely éjjeli menedékhelyként működik és sok száz hajléktalan ember éli benne túl az éjszakákat” - mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az InfoRádiónak.