Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egymással sem értenek egyet a taxisok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét demonstráltak a fővárosi taxisok, akik továbbra is az illegális személyszállítást végző cégek ellen tiltakoznak – mondta a tüntetés főszervezője. A Magyar Taxisok Szakszervezete azonban arra kérte a budapesti taxisokat, hogy fejezzék be a lakosságot a taxis társadalom ellen hangoló, heti rendszerességgel megtartott forgalomlassításokat.

Jelentős fennakadások voltak kedden a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé vezető gyorsforgalmi úton, miután a tiltakozó taxisok újabb forgalomlassító demonstrációt tartottak. A budapesti taxisok ismét az illegális személyszállítást végző cégek, a többi között az Uber ellen tiltakoztak – mondta Gottlieb Géza, a tüntetés főszervezője.

„Eddig is az illegális taxiszolgáltatás ellen demonstráltunk, és most is – ez nem változott semmit, miután a januári demonstráció után kapott ígéretekből semmi nem vált valóra, viszont egyre nehezebb a helyzet” - fogalmazott.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke arról beszélt, hogy bár a taxisok többsége nem tüntet, szerinte a legtöbben egyetértenek a demonstrálókkal.

„Magukkal a célokkal tulajdonképpen egyetértünk. Azért nem veszünk részt és nem is vettünk részt ezeken a demonstrációkon, mert folyamatosan egyeztetésben vagyunk a minisztériummal. Van egy csoport, akik már nem hisznek a mesékben, hiszen az elmúlt egy évben nem történtek meg azok a konkrét intézkedések a hatóságok részéről, ami tulajdonképpen elvérható egy kormányrendelet bevezetése után” - mondta Metál Zoltán.

A Magyar Taxisok Szakszervezete eközben arra kérte a budapesti taxisokat, hogy fejezzék be a lakosságot a taxis társadalom ellen hangoló, heti rendszerességgel megtartott forgalomlassításokat. A gondjaik megoldására válasszák inkább a tárgyalásos megoldást.

A szervezet közleményében kiemelte, hogy egyetértenek a forgalomlassítások céljával és azzal, hogy minden személyszállító hasonló feltételekkel végezhesse munkáját. Úgy vélik azonban, hogy az elmúlt hetekben sorra szervezett, és egyre kisebb részvétellel tartott forgalomlassítás, nem váltotta be a szervezők reményeit.