Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilenc településen lesz ma időközi önkormányzati választás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kilenc településen tartanak ma időközi önkormányzati választást.

A Baranya megyei Paléban a voksolást azért kellett kiírni, mert a település független polgármestere, Pintérné Magyar Mária február elsején lemondott. A tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 79-en szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon az eddigi polgármester, Kovács Mihály (Abádszalókért egyesület) februárban szintén lemondott. A posztért hárman indulnak: egy jelölt függetlenként, egy a Fidesz-KDNP, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A település választói névjegyzékében 3583-an szerepelnek.

A Nógrád megyei Karancslapujtőn is polgármestert kell választani, mivel a független Somoskői Tibor február elsején lemondott tisztségéről. A választásra jogosult 2166 lakos hat független jelöltre adhatja le voksát.

Polgármestert választanak a Fejér megyei Jenőben is, ott az eddigi településvezető, Varga István (független) január végén mondott le. A tisztségért négyen függetlenként indulnak, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Karoson szintén a korábbi polgármester, a független Torma Gábor lemondása miatt lesz időközi választás. A település 409 választópolgára négy független jelölt közül választhatja ki az új polgármestert.

A Pest megyei Pilisszentivánon ugyancsak az eddigi településvezető, Pénzes Gábor (független) lemondása miatt kell időközi polgármester-választást tartani. A posztért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 3470-en szerepelnek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon polgármestert és helyi képviselőket is kell választani, mert a község képviselő-testülete január végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két jelölt függetlenként indul, egy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A hat képviselői helyre huszonhatan pályáznak. A választáson 2410 helybéli vehet részt.

A Bács-Kiskun megyei Lakiteleken szintén polgármestert és képviselőket választanak, mert a község képviselő-testülete január végén itt is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két jelölt függetlenként indul, egy a Fidesz-Nemzeti Fórum, egy a Magyar Munkáspárt, egy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként. A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak. A település választói névjegyzékében 3773-an szerepelnek.

A Tolna megyei Paks 7. számú egyéni választókerületében képviselőt választanak, a kerület korábbi képviselője, Tell Edit (Néppárt) ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról. A körzet 1981 választópolgára négy jelölt közül választhatja ki képviselőjét: indul a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az MSZP, a Fidesz-KDNP és a Magyar Munkáspárt jelöltje.