eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb hétvégi útlezárások Budapesten

Lezárták a Budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Rákóczi híd, illetve a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között vasárnap reggel 8 óráig rendezvény miatt (Dunai Regatta). Lezárták a III., Mátyás király utat is a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca között éjfélig rendezvény miatt.

Lezárták a Budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Rákóczi híd, illetve a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között vasárnap reggel 8 óráig rendezvény miatt (Dunai Regatta).

A hétvégén a D13 hajójárat megnövekedett menetidővel közlekedik, alkalmanként megállóhelyeket is kihagyhat.

Lezárták a III., Mátyás király utat a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca között éjfélig rendezvény miatt. A 134-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Csillaghegy megállót nem érinti, a Szent István utca megállóját pedig áthelyezték. A 923-as autóbusz is terelt útvonalon jár, de megállót nem hagy ki.

Az 56A villamos rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között viszi az utasokat, a 61-es villamos pedig megosztva közlekedik, ezért a Széll Kálmán téren át kell szállni vasárnap 19 óráig. Az 59-es és az 59A villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár az egész hétvégén karbantartás miatt.

Ezen a hétvégén a 3-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Szent László tér és a Gubacsi út/Határ út között villamospálya-felújítás miatt.

Ezen a hétvégén a H5-ös (szentendrei) HÉV helyett pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és a Szentlélek tér között vágányfelújítás miatt.

Lezárják az Olof Palme sétány egy szakaszát 9 órától 11 óráig rendezvény miatt. A 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé módosított útvonalon közlekedik, a Városligetben és a Hősök terén több megállót nem érint.

10 órától 21 óráig lezárják a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Paulay Ede utca zsákutca lesz a Hegedű utcától rendezvény miatt.

Lezárják déltől éjfélig időszakosan, szakaszosan az Albert Flórián utat a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, az Üllői út külső sávjait mindkét irányban a Könyves Kálmán körút és a Nagyvárad tér között, illetve a Könyves Kálmán körutat a Vajda Péter utca az Üllői út között labdarúgó-mérkőzés miatt. A sportesemény miatt 17 órától üzemzárásig az M3-as metró és az 1-es villamos sűrűbben közlekedik.

Ma és vasárnap 13 órától 20 óráig korlátozhatják az 1-es villamos, illetve a 75-ös és 77-es trolibusz forgalmát a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyen sportrendezvény miatt.

17 óra és 17:30 között a Hegyalja út–Erzsébet híd–Belgrád rakpart–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Lánchíd–Alagút–Attila út–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út–Budakeszi–Páty útvonalon motoros felvonulás okozhat fennakadást.

17 óra és 20:30 között a Bakáts tér–Ráday utca–Ferenc körút–Mester utca–Könyves Kálmán körút–Népliget útvonalon felvonulás miatt korlátozásra lehet számítani. Az 1-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos forgalmát időszakosan megállítják, az 51-es villamos helyett pedig pótlóbusz közlekedik a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között 17:50-től 18:40-ig.

18 óra és 20 óra között szakaszos korlátozásra készüljenek a Lehel tér–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Váci út–Lehel tér útvonalon motoros felvonulás miatt. A keresztező útvonalak forgalmát rövidebb időszakra leállítják.

Hétvégére lezárták a XII., Diana utcát a Költő utca és az Eötvös út között vízvezeték-építés miatt. A 21-es, a 21A, a 212-es (990-es) autóbusz Svábhegy megállóját áthelyezték.

A XX., Nagysándor József utcában a fél útpályát lezárták az Ady Endre utcánál, mert csatornát javítanak.

Ma DH jelzéssel nosztalgia villamos jár a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. A nosztalgiajáratok menetrendjéről és díjszabásáról a BKK honlapján található tájékoztatás. (bkk.hu/nosztalgia)

Újra elindult a BKV Budapesti Sétajárata a Városligetben. A muzeális sétaszerelvény késő őszig közlekedik hétvégén és munkaszüneti napokon. A sétajárat a Műcsarnok elől indul és megállás nélkül oda is érkezik vissza.

Budaörsön lezárták a Szabadság utat (1-es főút) a Károly király utca és a Petőfi Sándor utca között rendezvény miatt vasárnap hajnalig. Az érintett járatok (40, 40B, 88, 88B, 140, 140A, 240, 287, 940, 972, 972B autóbusz) módosított útvonalon közlekednek, több megállóhelyük is kimarad.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×