Újabb hétvégi útlezárások Budapesten

InfoRádió
2016. május 7. 13:26
Lezárták a Budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Rákóczi híd, illetve a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között vasárnap reggel 8 óráig rendezvény miatt (Dunai Regatta). Lezárták a III., Mátyás király utat is a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca között éjfélig rendezvény miatt.

Lezárták a Budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Rákóczi híd, illetve a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között vasárnap reggel 8 óráig rendezvény miatt (Dunai Regatta).

A hétvégén a D13 hajójárat megnövekedett menetidővel közlekedik, alkalmanként megállóhelyeket is kihagyhat.

Lezárták a III., Mátyás király utat a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca között éjfélig rendezvény miatt. A 134-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Csillaghegy megállót nem érinti, a Szent István utca megállóját pedig áthelyezték. A 923-as autóbusz is terelt útvonalon jár, de megállót nem hagy ki.

Az 56A villamos rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között viszi az utasokat, a 61-es villamos pedig megosztva közlekedik, ezért a Széll Kálmán téren át kell szállni vasárnap 19 óráig. Az 59-es és az 59A villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár az egész hétvégén karbantartás miatt.

Ezen a hétvégén a 3-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Szent László tér és a Gubacsi út/Határ út között villamospálya-felújítás miatt.

Ezen a hétvégén a H5-ös (szentendrei) HÉV helyett pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és a Szentlélek tér között vágányfelújítás miatt.

Lezárják az Olof Palme sétány egy szakaszát 9 órától 11 óráig rendezvény miatt. A 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé módosított útvonalon közlekedik, a Városligetben és a Hősök terén több megállót nem érint.

10 órától 21 óráig lezárják a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Paulay Ede utca zsákutca lesz a Hegedű utcától rendezvény miatt.

Lezárják déltől éjfélig időszakosan, szakaszosan az Albert Flórián utat a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, az Üllői út külső sávjait mindkét irányban a Könyves Kálmán körút és a Nagyvárad tér között, illetve a Könyves Kálmán körutat a Vajda Péter utca az Üllői út között labdarúgó-mérkőzés miatt. A sportesemény miatt 17 órától üzemzárásig az M3-as metró és az 1-es villamos sűrűbben közlekedik.

Ma és vasárnap 13 órától 20 óráig korlátozhatják az 1-es villamos, illetve a 75-ös és 77-es trolibusz forgalmát a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyen sportrendezvény miatt.

17 óra és 17:30 között a Hegyalja út–Erzsébet híd–Belgrád rakpart–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Lánchíd–Alagút–Attila út–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út–Budakeszi–Páty útvonalon motoros felvonulás okozhat fennakadást.

17 óra és 20:30 között a Bakáts tér–Ráday utca–Ferenc körút–Mester utca–Könyves Kálmán körút–Népliget útvonalon felvonulás miatt korlátozásra lehet számítani. Az 1-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos forgalmát időszakosan megállítják, az 51-es villamos helyett pedig pótlóbusz közlekedik a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között 17:50-től 18:40-ig.

18 óra és 20 óra között szakaszos korlátozásra készüljenek a Lehel tér–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Váci út–Lehel tér útvonalon motoros felvonulás miatt. A keresztező útvonalak forgalmát rövidebb időszakra leállítják.

Hétvégére lezárták a XII., Diana utcát a Költő utca és az Eötvös út között vízvezeték-építés miatt. A 21-es, a 21A, a 212-es (990-es) autóbusz Svábhegy megállóját áthelyezték.

A XX., Nagysándor József utcában a fél útpályát lezárták az Ady Endre utcánál, mert csatornát javítanak.

Ma DH jelzéssel nosztalgia villamos jár a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. A nosztalgiajáratok menetrendjéről és díjszabásáról a BKK honlapján található tájékoztatás. (bkk.hu/nosztalgia)

Újra elindult a BKV Budapesti Sétajárata a Városligetben. A muzeális sétaszerelvény késő őszig közlekedik hétvégén és munkaszüneti napokon. A sétajárat a Műcsarnok elől indul és megállás nélkül oda is érkezik vissza.

Budaörsön lezárták a Szabadság utat (1-es főút) a Károly király utca és a Petőfi Sándor utca között rendezvény miatt vasárnap hajnalig. Az érintett járatok (40, 40B, 88, 88B, 140, 140A, 240, 287, 940, 972, 972B autóbusz) módosított útvonalon közlekednek, több megállóhelyük is kimarad.