Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Brüsszel kész megállapodni a paksi bővítés megvalósításáról - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Antidemokratikusnak és embertelennek nevezte az Európai Bizottság új migrációs javaslatcsomagját a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megfelelő jogi és pénzügyi garanciák mellett az Európai Bizottság kész megállapodni a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósításáról - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányzati sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy megszületett a kormánydöntés az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megszűntetéséről. A tárcavezető szólt arról is, hogy a többi megszűnő kormányzati intézményről a kormányfő még egyeztet az illetékes miniszterekkel és államtitkárokkal.

Antidemokratikusnak és embertelennek nevezte az Európai Bizottság új migrációs javaslatcsomagját a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János élesen bírálta az Európai Bizottsági tervét, amely alapján az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért tagadhatnák meg a migránsok befogadását.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Unió csak akkor lehet erős, ha erős nemzetállamok alkotják, a politikai elitek pedig elég bátrak ahhoz, hogy megkérdezzék az embereket a sorsdöntő kérdésekről. Szijjártó Péter egy budapesti nemzetközi konferencián kiemelte: az európai emberek ma biztonságot akarnak, és azt kérik a vezetőktől, hogy garantálják a kontinens biztonságát.

Aláírta a 3-as metróvonal felújításáról szóló projekt támogatási szerződését a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője. Tarlós István főpolgármester az aláírás előtt arról beszélt: naponta több mint 500 ezer ember utazik a 3-as metrón.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ feldarabolása után is szükségesnek tart egy központi stratégiai irányítást a szervezet elnöke. Pölöskei Gáborné az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: nagyon komoly decentralizáció lesz, a fenntartást és a működtetést 57 egységre bontják szét.

Legkésőbb júniusban aláírja a szerződést az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékának megvásárlásáról a kormány - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az árról a szerződés aláírásáig nem nyilatkozik, de szerinte elfogadható kompromisszumot sikerült kötni.

Forintban és euróban is növelni tudta az árbevételt a Richter az első negyedévben A vártnál jobb eredmények ellenére a cég nem változtat idei előrejelzésein. Bogsch Erik vezérigazgató az InfoRádióban jó közepesnek nevezte az eredményt

Támogatja a közvetlen államfőválasztást a Jobbik és az LMP. A két párt képviselői erről az ötpártira tervezett, de kétpártivá vált egyeztetésen értettek egyet.

Háromnapos általános sztrájk kezdődik pénteken Görögországban. Az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés csaknem 2 millió tagja vesz részt az akcióban. A sztrájkkal a nyugdíjcsökkentés és a nyugdíjkorhatár emelése, valamint a tb-járulék növelése ellen tiltakoznak.