eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Titkosszolgálatok elhelyezésére csoportosít át pluszforrást a kormány

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a kormányzati adatközpont egységes elhelyezéséhez szükséges költségvetési többletforrások biztosításáról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal "hatékony működésének biztosítása érdekében" az AH a jövőben a XI. kerületi, Fehérvári út 70. szám alatti ingatlanban fog működni. Az ingatlan megvásárlásának fedezetét az idei központi költségvetés terhére (június 15-ei határidővel) kell biztosítania a nemzeti fejlesztési miniszternek.

A kormány döntése értelmében az AH új székhelyén működik majd a TIBEK és a kormányzati adatközpont is. Minderre több mint 2,8 milliárd forint átcsoportosításról határoztak. Mindemellett a Fehérvári út 70. szám alatti ingatlan felújításához, valamint az informatikai rendszer kialakításához idén több mint 3,6 milliárd, jövőre 7 milliárd, 2018-ban 4,8 milliárd forintos keretet kell biztosítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×