eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aktivisták feküdtek a felcsúti kisvasút elé

Szombaton Orbán Viktor gyerekekkel adta át a felcsúti kisvasutat, az első hivatalos menet pedig vasárnap reggel tízkor indult volna. De nem tudott elindulni, mert DK-s aktivisták feküdtek és álltak a sínre, hogy ezzel akadályozzák a vonatot - adta hírül az index.hu a Magyar Narancsra hivatkozva.

Mint az Index írja, a lap helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a vonat ki sem hajthatott az állomásról, mert a DK-sok a szerelvény elé álltak, ketten pedig a sínekre feküdtek a vonat előtt. Néhányan pedig egy DK-logós molinót tartottak fel, amelyre ezt írták: "Hobbivasút helyett oktatásra és egészségügyre költsék a pénzünket!"

A demonstrálók nem akarnak elmenni, azt mondták, megvárják a rendőri intézkedést is. A síneken Földi Judit székesfehérvári és Kovács Viktória keszthelyi önkormányzati képviselő fekszik, írja a lap, tudósítójuknak Földi elmondta:

"Szeretnénk megakadályozni, hogy Orbán hobbiőrülete elinduljon. Az ellenzék már ezerszer próbálta elmagyarázni, hogy a társadalomnak nem erre lenne szüksége, de ez nem hatotta meg a kormányt, ezért kellett a tiltakozás drasztikusabb formáját választanunk."

Gyurcsány Ferenc azt mondta az akcióról, szimpátiával figyeli a zsarnokság elleni fellépésnek ezt a módját is.

Tegnap Orbán Viktor a kisvasút átadóján azt mondta:  "Közismert jelenség, hogy minden, ami épül, gyarapodik, létrejön, annak nem örülünk, hanem valahogyan próbáljuk támadni, valahogy kikezdeni, ezt cinizmusnak lehet nevezni, de cinizmusból még nem épült semmi."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×