Már online is jóváhagyható a tankönyvrendelés

Infostart
2016. április 23. 12:28
Az interneten keresztül is jóváhagyhatja a szülő gyermeke tankönyveit. A Könyvtárellátó Nonproft Kft. a napokban indította el a szülői felület szolgáltatását. A KELLO ügyvezető igazgatója elmondta: a szeptemberben iskolát kezdő első osztályosok már nem használt, hanem új tankönyveket fognak kapni.

„Idén leteszteljük a rendszer működését, hogy mennyire nyitottak az iskolák arra, hogy a papír alap helyett online módon hagyassák jóvá a szülőkkel a tankönyvrendeléseket, illetve a szülők mennyire nyitottak arra, hogy elektronikusan töltsék le a számlákat és bankkártyával online ki tudják fizetni a számláikat. Nincs tapasztalatunk ezzel kapcsolatban, de hiszünk abban, hogy ez az irány előremutató” - emelte ki a KELLO ügyvezető igazgatója.

A szülői felületen a diákadatok megadásával megtekinthető és jóváhagyható az iskola által leadott aktív rendelési adatokat, regisztráció után bejelölhető, hogy elektronikusan szeretne-e számlát és milyen módon szeretne fizetni, később pedig láthatja a pénzügyi egyenlegét: mit fizetett ki, mivel tartozik, mikor kell fizetnie. Mindenki be tud lépni, az is, aki nem fizet a tankönyvért – tette hozzá Tőczik Zsolt.

„Ez egy kényelmi szolgáltatás, az iskolákra bízzuk, hogy aktiválják-e az internetes jóváhagyást vagy továbbra is papíralapon kérik ezt a szülőktől” - mondta el a KELLO ügyvezető igazgatója.

Tőczik Zsolt megjegyezte: „ha a szülő nem ért egyet egy tankönyvrendeléssel, a felületen jelezheti, ekkor a rendszer a tankönyvfelelősnek üzenetet küld. Neki akkor fel kell vennie a kapcsolatot a szülővel.”

A szülői jóváhagyást eddig is be kellett szereznie az iskolának, most a papír forma digitális formával is bővült, a rendelési folyamat mindezt nem lassítja – fűzte hozzá a KELLO ügyvezető igazgatója.

Első-, második, harmadik és negyedik osztályban a diákok térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez. Ezeket ettől az évtől kezdve elsőben és másodikban már nem kötelező ezeket visszaadni év végén, mert mindig újakat rendelnek – hangsúlyozta Tőczik Zsolt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Már online is jóváhagyható a tankönyvrendelés
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást