eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Közérdekű adatokat kér az Együtt a budai Vár beruházásairól

Közérdekű adatigénylést kér az Együtt - a Korszakváltók Pártja a Miniszterelnökség budai Várba történő átköltözése és az ezzel kapcsolatos építkezések miatt.

Pataki Márton, a párt budapesti elnöke szombaton az MTI-nek elmondta, semmi nincs rendben az építkezésekkel, nem tudni, hogy az új épületek milyen homlokzattal épülnek meg és azt sem, hogy hogy a Karmelita-kolostor dunai homlokzata milyen lesz az átalakítások után.

Emlékeztetett, hogy a kormány 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek nyilvánította a Miniszterelnökség Várba költözését, emiatt nem kellett építészeti tervpályázatot kiírni, és nem kellett építészeti tervtanácsi és városképi véleményezést sem kérni.

Emellett szintén nem elfogadható, hogy sem a tervek, sem pedig a költségvetés nem nyilvános, ezért ki fogják kérni az erre vonatkozó adatokat - mondta. Becsléseik szerint 15 milliárd forintba kerülhet az építkezés és átköltözés.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×