A Facebookozás árt a termelékenységnek - lapszemle

Infostart
2016. április 22. 07:07
A Magyar Időkben az olvasható, hogy a tavalyi rekordév után az idén is jelentős növekedés várható a Budapest Airport utasforgalmában. A Népszabadság azt írja, hogy egy létminimumon élő felnőtt alig több mint 24 ezer forintot költ élelmiszerre.

A Magyar Nemzet szerint az Országos Roma Önkormányzat a Híd a munka világába programban vásárolt ingatlanjait ajánlja fel, hogy csökkentse 1,6 milliárd forintos tartozását. Ezt Balogh János, a szervezet elnöke mondta a lapnak.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a tavalyi rekordév után az idén is jelentős növekedés várható a Budapest Airport utasforgalmában. Sármelléken is több turistára számítanak ebben az évben - Hévíz ugyanis a németek mellett egyre több orosz vendéget is vár.

A Népszabadság azt írja, hogy egy létminimumon élő felnőtt alig több mint 24 ezer forintot költ élelmiszerre. Egy felmérés szerint az emberek negyven százalékának ennyire sem telik. A lap riportban mutatja be a legszegényebbek túlélésének módszereit.

A napi.hu azt írja, hogy a közintézmények lejárt, kifizetetlen tartozása az első negyedév végén 66,3 milliárd forintra csökkent. A legnagyobb győzelmi jelentés az Emmi alá tartozó Kliktől érkezett: a minisztérium büszkén jelentette be, hogy már csak 5,1 milliárddal tartoznak a beszállítóiknak. A kórházak adóssága viszont újra emelkedik - olvasható a portálon.

A Portfolio szerint az angolszász pénzügyi sajtóban továbbra is kilábalásként szokás jellemezni a világgazdasági ciklus mostani szakaszát. A növekedés ugyanis törékeny, mert a termelékenység alacsony szintű, egyebek mellett a sok Facebookozás miatt.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy az ingatlanárak óvatosan megindultak felfelé, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondani a lakásvásárlásról. A portál az állami támogatású lakáshitelekről készített összeállítást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást