eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Zöldül a főváros

Már tart a tavaszi nagytakarítás a fővárosban. Több mint 77 ezer virágot ültettek ki a főkertészek Budapest tereire és a parkokban lévő fák állapotát is megvizsgálták. A napokban permetezik ezeket, és kezdődik a fű kaszálása is - mondta az InfoRádióban a Főkert osztályvezetője.

„Rövid ideig volt a tél kemény, ezért a közparkok rendbetétele korán, február végén elkezdődött, és március végére befejeztük a tavaszi nagytakarítást. Kiültettünk több mint 77 ezer darab kétnyári virágot, például a Margitszigeten, az Erzsébet-híd budai hídfőjénél a gellérthegyi vízesés elé, a Múzeumkertbe. A fákat folyamatosan figyeljük, vannak információink, hogy melyiket kell visszavágni, visszaépíteni a kora, állapota alapján. Amikor elindul a lombosodásuk, akkor újabb képet kapunk, melyik igényel beavatkozást” - mondta Kövér Edit.

A Főkert osztályvezetője kiemelte: „a budapesti fasorok általánosságban jó állapotban, a következő hetekben is ültetünk fákat, elsősorban a tavaly kivágott fákat pótoljuk. A kaszálás a következő feladatunk, hirtelen lett meleg, gondozzuk (gyommentesítés, öntözés, tápoldatozás) azokat a virágágyakat, amiket árvácskákkal ültettünk tele tavaly ősszel vagy most tavasszal. A termesztőtelepünkön már nevelik azt a közel 270 ezer darab egynyári virágpalántát, amivel május második hetétől leváltjuk a kétnyári árvácskákat. A fasorok védelme érdekében a tél végi lemosó permetezést, ami nagyon fontos a kártevő- és kórokozó-állomány gyérítésében, elvégeztük február végén.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×