eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kormányzati cél: Magyarország legyen a régió logisztikai központja - a nap hírei

Úgynevezett közérdekűségi teszt alkalmazását javasolja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a nemzeti vagyonnal gazdálkodó gazdasági társaságok üzleti adatainak nyilvánosságával kapcsolatban.

A kormány célja, hogy Magyarország a régió logisztikai központja legyen - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Karzol-Trans Kft. új telephelyének ünnepélyes alapkőletételén azt mondta: az Ecser és Vecsés határában épülő komplexum a hazai kamionosképzés egyik bázisa is lesz.

Úgynevezett közérdekűségi teszt alkalmazását javasolja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a nemzeti vagyonnal gazdálkodó gazdasági társaságok üzleti adatainak nyilvánosságával kapcsolatban. Péterfalvi Attila a nemzeti bankról szóló törvény módosítását kifogásolta, amely jelentősen korlátozta az MNB gazdasági társaságaival és alapítványaival összefüggő közérdekű adatok megismerhetőségét.

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához az MSZP a Nemzeti Választási Bizottság vasárnapi boltzárral összefüggő döntései miatt. Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese elmondta: egyik beadványukban azt kérik a Kúriától, hogy semmisítse meg az NVB azon döntését, amellyel a népszavazást kezdeményező magánszemély - Erdősi Lászlóné - beadványát hitelesítették.

Aktív, változásokkal teli négy év várható a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál - mondta a szervezet pénteken megválasztott elnöke. Kiss Zoltán tíz pontban foglalta össze az elnökségi időszakra kitűzött legfontosabb célokat. Ennek része, hogy javuljanak a vállalkozási feltételek Budapesten, továbbá a cégeket piaci lehetőséghez segítsék belföldön és külföldön egyaránt.

Helyi fejlesztéseket támogató felhívást hirdetett a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program keretösszege 45,6 milliárd forint. A támogatásból a városi kulturális intézmények felújítása, eszközfejlesztése, közösségi terek infrastrukturális bővítése, új szolgáltatások kialakítása valósulhat meg.

Eltérően értékeli a cafeteria készpénzesítését a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkaadói oldal felhívta a figyelmet arra, hogy az esetleges változás érzékenyen érintené az idegenforgalmat. A Magyar Szakszervezeti Szövetség pedig levélben fordult a miniszterelnökhöz, hogy szakszervezeti körben is vitassa meg a kormány a munka világát érintő kérdéseket.

Folytatják a sztrájk előkészítését a Volán-szakszervezetek, miután továbbra sincs megállapodás a béremelésről - közölte a munkavállalói érdekképviselet. Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke, a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumának szóvivője kiemelte: a tárgyalásokat március 17-én folytatják.

Új kereskedelmi képviselet megnyitásáról kötött megállapodást Tunéziában a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár. Magyar Levente közölte: a képviselet hónapokon belül elkezdi működését, hogy segítse a magyar vállalatok sikeres partneri kapcsolatainak kiépítését.

A lengyel alkotmánybíróság ítéleteinek tiszteletben tartására szólította fel a varsói kormányzatot a Velencei Bizottság. Az Európa Tanács alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete arra reagált, hogy a lengyel kabinet nem hajlandó közzétenni a hivatalos közlönyben az alkotmánybíróság szerdai ítéletét, emiatt az nem válhat hatályossá.

Terrorista szervezetté nyilvánította a Hezbollahot az Arab Liga. Az arab külügyminiszterek tanácsa azzal indokolta döntését, hogy az Irán támogatását élvező libanoni síita szervezet fiatalokat toboroz terrorakcióihoz, fegyvereket és robbanószereket csempész, zűrzavart és erőszakot gerjeszt az öböl menti országokban, illetve Jemenben, Szíriában és Irakban.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×