eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kubatov Gábornak nincs köze a kopaszokhoz - lapszemle

Továbbra is ragaszkodik a dugódíjhoz az Európai Unió - mondta Tarlós István a Népszabadságnak. Kubatov Gábor a Magyar Időknek adott interjújában arról beszélt, hogy nincs köze a választási irodában megjelelő, Frady Securityhez köthető kopaszokhoz.

Továbbra is ragaszkodik a dugódíjhoz az Európai Unió. Tarlós István főpolgármester egy tegnapi egyeztetés után a Népszabadságnak azt mondta: nem lesz elég csak néhány utcát lezárni, miként azt az ellenzék javasolta, ám ő nem sétál bele abba a zsákutcába, hogy maga kezdeményezi a kormánynál a dugódíj bevezetését tiltó jogszabály felülvizsgálatára.

Várhatóan bővül az iskolaigazgatók jogköre, a Magyar Idők információi szerint az is elképzelhető, hogy a későbbiekben a teremkiadásból vagy egyéb tevékenységből származó bevételek az iskoláknál maradnak, amelyek felhasználásáról az intézményvezető dönthet. A Köznevelési Kerekasztal munkacsoportjai minden problémát érintenek, a legfontosabb gondokat már a szeptemberi iskolakezdésig orvosolná a kormány.

Nagy sikerrel debütált december végén a Duna tévén a Mágnás Elza gyilkosságról szóló Félvilág, amelynek női főszerepét Kovács Patrícia játssza. A színésznő a Magyar Nemzetnek beszélt a filmalapot ért fricskáról, és az MTVA-s kitiltásáról.

A százhalombattai rém és Magda Marinko is szabadulhatna pár év múlva, de valószínűsíthető, hogy előbbit mentális állapota miatt még bent tartják, utóbbit pedig a magyar börtönből elengedik ugyan, ám rögtön át is adják a szerb hatóságoknak. A napokban a skálás gyilkosságról hírhedt Bene László szabadlábra helyezését is elrendelték első fokon, ez a döntés azonban egyelőre nem emelkedett jogerőre. A Magyar Nemzet úgy tuja: Bene Lászlón kívül jelenleg nincs olyan "hosszú idős", az-
az életfogytiglanra ítélt bűnöző, akinek feltételes szabadlábra helyezése szóba jöhetne a közeljövőben.

Legalább nettó másfél milliárd forintra tehet szert a terézvárosi önkormányzat, ha sikerül eladnia azt a két, diplomatanegyedben található ingatlant, amelyre szerdán hirdettek meg pályázatot - olvasható a Népszabadságban.

Kubatov Gábor a Magyar Időknek adott interjújában arról beszélt, hogy nincs köze a választási irodában megjelelő, Frady Securityhez köthető kopaszokhoz. A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: "Ezeknek az embereknek lehet kapcsolatuk a mérkőzések biztosításához, de nem szabad elfelejteni, hogy egy mérkőzést néha - például egy Újpest elleni meccsen - 5-600 személy biztosít. Megkockáztatom, hogy Magyarországon egyetlen biztonsági szolgálatnak nincs ennyi alkalmazottja, ezért minden biztonsági cég alvállalkozókkal dolgozik, így természetesen ezek az emberek a Fradi egy-egy mérkőzésén is felbukkanhattak... De még egyszer hangsúlyozom ők nem a mi alkalmazottaink." Kubatov Gábor szerint jó kampánnyal a Fidesz meg tudna nyerni egy vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazást.

Megkezdődik az Irinyi Terv részét képező Ipar 4.0 program kidolgozása a héten - írja a Magyar Idők. Lepsényi István, a nemzetgazdasági tárca államtitkára a lapnak elmondta: az Irinyi Terv végrehajtásával Magyarország 2020-ra az Európai Unió legiparosodottabb államai közé tartozik majd, a program révén a kormányzat szeretné elérni, hogy az ipari termelés hozzájárulása a bruttó hazai termékhez négy év alatt, 2020-ra a mostani 24 százalékról 30 százalékra emelkedjen.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Tállai András államtitkár szándékai ellenére mégis politikai eszköz maradt a hivatalosan nem is létező vagyonosodási vizsgálat. Botka László, Orbán Viktor és Juhász Péter ellen is kezdeményeztek politikai ellenfeleik eljárást az adóhatóságnál. Ezt hivatalosan csak egyértelmű bizonyítékokkal együtt tehetik meg.

Bár a kormány számtalan alkalommal megígérte, hogy az új EU-s pénzek 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítja, a Portfolio elemzése szerint ez az arány egyelőre csak 28-47 százalék között alakulhat az idén év végéig megnyíló pályázatok alapján. Az látszik ugyanis, hogy rengeteg felhívás csak meghatározott intézményi körnek és jórészt állami feladatok fejlesztésére szól - kiemelt felhívások -, de a standard és egyszerűsített eljárásrendű pályázatok között is sok olyan akad, amely a címe alapján nem közvetlen gazdaságfejlesztést szolgál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×