Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A héten csak ma ülésezik az Országgyűlés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csupán hétfőn tart ülést ezen a héten az Országgyűlés, de szerdáig majdnem az összes parlamenti bizottság összeül.

11 órakor kezdődik az Országgyűlés hétfői, és e héten egyetlen ülése. A napirend előtti felszólalásokat a kérdések, illetve az azonnali kérdések és válaszok órája követi, ám sem interpellációk, sem határozatok nem várhatók, hiszen ez a hét az ülésrend értelmében a bizottsági munka terepe.

Hétfőn a mentelmi bizottság a független Oláh Lajos, illetve a szocialista Tóth Bertalan mentelmi ügyét tárgyalja, az igazságügyi bizottság pedig 3 tag jelöléséről dönthet a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsába.

Kedden a kulturális bizottság meghallgatja Fürjes Balázs kormánybiztost a jövő évi Úszó Világbajnokság előkészületeiről, a Nemzeti összetartozás bizottsága Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éves beszámolóját hallgatja meg, a külügyi bizottság zárt ülésen pedig az Információs Hivatal főigazgatója számol be az ukrajnai helyzetről, ám ülést tart a gazdasági, a mezőgazdasági és a nemzetiségi bizottság is.

Szerdán tartja zárt ülését a nemzetbiztonsági bizottság, a testület profiljába vágó aktuális kérdésekről, a népjóléti bizottság pedig több ellenzéki képviselő önálló indítványának tárgysorozatba vételét tárgyalja.

Hanganyag: Sigmond Árpád