eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

Egyre több a térfigyelő kamera a Hegyvidéken

Idén újabb térfigyelő kamerákkal bővül a 12. kerületi kamerarendszer. A Hegyvidék Önkormányzata évente 50 millió forintot fordít a hálózat bővítésére. Váczi János alpolgármester az InfoRádióban azt mondta: a kamerarendszernek köszönhetően jelentősen javult a kerület közbiztonsága.

"A hegyvidéki térfigyelőrendszert 2013-ban kezdtük el kiépíteni. Elég sok közbiztonsági probléma volt a Városmajorban, az önkormányzat úgy döntött, hogy nem bekeríti a területet, hanem tizenkét térfigyelő kamerát helyez el. Ennek köszönhetően jelentősen javult a park közbiztonsága. 2014-ben eljutottunk a Szent Orbán térig, illetve a Csörsz utcáig, úgy, hogy két nyomvonalon, a Böszörményi és a Németvölgyi úton helyeztünk el kamerákat. Tavaly pedig a Szilágyi Erzsébet fasorban, a Városmajor és a Ráth György utcában szereltünk fel ilyen berendezéseket, és fel tudtunk jutni a Farkasréti temető parkolójáig, ahol szintén sok volt a gépkocsifeltörés és -lopás. 2016-ban a tervek szerint egészen Zugligetig, Virányosig szeretnénk kiépíteni a rendszert" - mondta el Váczi János.

A 12. kerületi alpolgármester fontosnak tartotta kiemelni, hogy "a jogszabályok értelmében a térfigyelő kamerák képeit a rendőrök vagy a közterület-felügyelők, rendészek nézhetik, a Kiss János altábornagy utcában, a Hegyvidéki Rendészet központjában létrehoztunk egy kameraközpontot, ahol a beérkező képeket figyelik az ott dolgozó kollégák. Emellett cirkál egy olyan gépkocsi is a 12. kerületben, ami elől-hátul térfigyelő kamerával van ellátva, az innen beérkező képeket is rögzítjük."

"A kamerarendszer bővítésére éves szinten 50 millió forintot hagy jóvá a képviselő-testület. Nagyon kedvezőek a visszajelzések, a lakosság támogatja a kamerák kihelyezését, a szakemberek is hasznosnak tartják, bűnüldözési és bűnmegelőzési szempontból nagyban segíti a munkájukat - tette hozzá Váczi János.

Hanganyag: Sipos Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×