Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Folytatódhat a Győrt elkerülő út építése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Áprilisban folytatódhat a Győrt keletről elkerülő 813-as út építésének második üteme, miután sikerrel zárult az építkezésre kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-vel.

A teljes, 13,4 kilométer hosszút út 2017 év végére fog elkészülni, és összeköti az M1-es autópályát a 14-es úttal.

Közleményük szerint a nyertes kivitelező cég az STR Építő Kft. lett, amely a tervek szerint az év végére fogja elkészíteni a Vonal út és az 1-es út közötti 3,8 kilométeres szakaszt. A területen jelenleg régészeti feltárást végeznek. Az újabb szakasz is kétszer egysávos lesz, három körforgalmat és egy felüljárót építenek.

A 813-as út első, 4,4 kilométer hosszú szakaszát 2014 novemberében kezdték építeni az M1-es autópályától az ipari parkig. A harmadik szakasz pedig az 1-es út és a 14-es út között fog megépülni, 5,2 kilométer hosszan.

Az első szakasz tavaly szeptemberi átadáskor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy a 2017-ben elkészülő új úttal megteremtődik az összeköttetés a győri és a pozsonyi ipari parkok között, amely újabb beruházásokat vonz majd a térségbe.

A fejlesztés hazai forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 4,2 milliárd forintból valósul meg.