eur:
394.07
usd:
369.59
bux:
65714.13
2024. április 23. kedd Béla

Változhatnak a buszjáratok a 4-es metró környékén

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbuszhálózat átszervezésének javaslatát - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a 2014 tavaszán átadott 4-es metró jelentősen átalakította a dél-budai közlekedési szokásokat. A BKK az eltelt idő tapasztalatai alapján dolgozta ki koncepcióját, amelynek célja, hogy a XI. kerületi buszjáratok fejlesztésével könnyebben elérhető legyen a 4-es metró, a Rákóczi úton és a metró felett közlekedő buszok hatékonyabb szolgáltatást nyújtsanak, továbbá javuljon a XXII. kerület lakóterületeinek metrókapcsolata.

Emlékeztettek arra, hogy a BKK 2015 őszén a 7-es és a 33-as járatcsalád átalakításáról kérte ki az utasok véleményét. Az akkori észrevételek alapján bővítették ki javaslatukat - írták, hozzátéve: a tervezetet szerdától egy interaktív, térképes felületen lehet részletesen megismerni, a http://www.bkk.hu/te/m4-felszin oldalon. Ide várják az észrevételeket március 16-ig.

A közlemény szerint a 4-es metró elindításakor nagyszabású hálózatfejlesztést hajtottak végre, annak eredményeként a XI. kerület déli része és Budafok-Tétény felől új, a metró elérését segítő felszíni járatok indultak. Ezek mellett ugyanakkor részben megmaradtak azok a buszok is, amelyek lényegében párhuzamos útvonalon haladnak a metróval.

A BKK utasforgalmi felmérései szerint ez utóbbi járatok vesztettek népszerűségükből, hiszen a metróval gyorsabban és kényelmesebben lehet utazni. Az új javaslat célja, hogy a metróval párhuzamos buszjáratok helyett még jobb felszíni kapcsolat alakuljon ki a 4-es metróhoz - jegyezték meg.

A koncepció érinti a Buda különböző területeiről a Rákóczi út térségébe beérkező, Zugló és Újpalota felé közlekedő járatokat. A BKK ezeket a vonalakat úgy tervezi átalakítani, hogy átcsoportosítja a Rákóczi úti buszkínálatot, és ezáltal a térségben hatékonyabb tömegközlekedési szolgáltatást nyújt. Az átcsoportosítás eredményeképpen a belváros és Újpalota közötti kiszolgálás nem változik, azonban a Buda irányába haladó buszok jellemzően nem a 4-es metró felett közlekednek tovább.

Azt írták, hogy kedvezőbbé válik többek között Gazdagrét, Kelenvölgy és Farkasrét metrókapcsolata. Javul a 4-es metró összeköttetése Budafok-Felsővárossal és Budatéténnyel is. A Rózsakert utcai lakótelep felől a Balatoni úton át a kelenföldi vasútállomásig jelentősen bővül a gyorsjárati kínálat, egyúttal egyszerűsödik Budafok-Felsőváros buszhálózata - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×