Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi az algyői önkormányzat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat - közölte Molnár Áron független polgármester hétfőn a Tisza-parti községben.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt másfél, két hétben jelentősen megnövekedett a településen megjelenő migránsok száma. Elsősorban az üzletekbe, a dohányboltba érkeznek a községbe a Tisza túlpartján található táborból.

A polgármester két olyan esetről is beszámolt, hogy fiatal férfiak a buszon "lányokat inzultáltak nonverbálisan".

Molnár Áron közölte, írásbeli kérdéssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, mert a legkomolyabb gondot az információhiány jelenti. Nem tudják, mennyien tartózkodnak a táborban, de informálisan úgy értesültek, hogy háromszázan is lehetnek.

A politikus szerint a táborban nincs rendőri jelenlét, biztonsági őrök tartják fenn a rendet. A környékbeli - főként tanyákon lakó - harminc-negyven család biztonságát ez nem tudja szavatolni - mondta. Hozzátette: a településen élők szeretnék, ha a községben is növekedne a rendőri jelenlét.

A polgármester bejelentette, kedden rendkívüli ülést tart a község képviselő-testülete, ezen kezdeményezi, hogy csatlakozzanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének egy lakossági fórumon elhangzott felvetéséhez, hogy az érintett települések - Algyő mellett Hódmezővásárhely és Maroslele - együtt kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését.