Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eltűnt egy kisrepülő Tatabánya térségében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eltűnt egy kisrepülő Tatabánya térségében, a gépet a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának bevonásával keresik - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

A közlés szerint a Cessna 152 típusú gép vasárnap reggel Gödöllőről szállt fel, majd Tatabánya térségében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, ezért a HungaroControl 11 óra 30 perckor kérte a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának segítségét.

A kisgép felkutatását helikopterrel azonnal megkezdték.

"Magyarország teljes területét lefedi a Magyar Honvédség által biztosított légi kutató-mentő szolgálata. A 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterei és személyzetük a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy a bajba jutott légijárművek személyzetének és utasainak segítséget nyújtsanak, esetleges légi baleseteknél, katasztrófáknál azonnali segítséget adjanak. A helikopterek felszereltsége nem csak a mentés orvosi részére vannak felkészülve, hanem képesek kiszabadítani a roncsokból a sérülteket, speciális vágóberendezésükkel, valamint megközelíthetetlen helyekről, erdőkből, vizek felületéről csörlő berendezéssel képesek kimenteni a sérültet vagy kijuttatni az első orvosi segélyt" - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

"A minden eshetőségre felkészített személyzet és helikopter, még abban az esetben is képes segítséget nyújtani, amikor csak ejtőernyővel lehet kijuttatni az első segítségnyújtót, mivel a kutató mentő fedélzetén ejtőernyős is tartózkodik minden éles bevetésen" - olvasható a közleményben.

Bővebb információt későbbre ígért a Honvédelmi Minisztérium.