Honnan szerzik az adatokat az időjárás-alkalmazások?

Infostart
2016. február 26. 16:22
Az okostelefonos alkalmazások többsége valószínűleg internetes adathalászati módszerekkel szerezheti be adataikat az időjárás aktuális állásáról - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Molnár László elmondta: "az OMSZ-nek van egy saját, Androidra és iOS platformra fejlesztett alkalmazása, amelyet Meteorának hívnak, illetve a met.hu is optimalizálva van okostelefonos megjelenítésre is. Ezeken a felületeken is igyekszünk olyan adatokat megjeleníteni, mint amelyeket a szerződéses partnereinknek továbbítunk, ezek hallhatóak a rádiókban, tévékben."

A meteorológus hozzátette: "sok egyéb alkalmazás létezik, arról nincsenek pontos információink, hogy ezek honnan szedik az adatokat. Azt gondoljuk, hogy különböző adathalász-módszerekkel szerzik be nyilvános oldalakról, webes felületekről, és ezekből saját adatbázist építenek. Az OMSZ-nek több ilyen megkeresése is volt az elmúlt években, de ezek a megvalósítás előtt mindig elhalnak, hosszabb együttműködésről nem tudok beszámolni."

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást