eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Emmi: egy gyereket sem érhet hátrányos megkülönböztetés

Egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés az iskolákban - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Sipos Imre azt mondta: nem szeretnék, hogy bármiféle szétválasztás induljon el az iskolákban, minden gyermek egyforma, azért járnak iskolába, hogy tanuljanak.

Az öltözés ízlés dolga, a családok dolga - mondta a helyettes államtitkár, ugyanakkor megjegyezte, hogy a pedagógus az öltözködésével is nevel.

Sipos Imre kiemelte: február 29., hétfő ugyanolyan tanítási nap, mint az év más napja. A magyar köznevelés minden intézménye ugyanúgy működik, az óvodák nyitva lesznek, az iskolákban lesz tanítás. A helyettes államtitkár az M1 műsorában minden gyereket arra kért, hogy menjen iskolába, szüleiket pedig arra, hogy engedjék el őket. A helyettes államtitkár szerint a szülők helyi szinten maximálisan véleményt tudnak nyilvánítani. Ezt a célt szolgálja az iskolaszék is, de a pedagógusokkal is napi kapcsolatban lehetnek. Emellett a véleménynyilvánítás országos szinten is biztosított - jegyezte meg, példaként említve, hogy a köznevelési kerekasztalnak szülői szervezetek is tagjai.

Szerdán jelentették be a február 29-ére meghirdetett "Nem leszek suliban" kezdeményezést. A Facebook-esemény szervezői arra kérik a szülőket, hogy február 29-én ne küldjék gyerekeiket iskolába. Az esemény oldalán úgy fogalmaztak a mozgalom szervezői, hogy ezt "első figyelmeztetésnek" szánják. Azt írták, "fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy Mi, szülők szeretnénk-e a változást".

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×