Ellenőrizze a Marsot!

Infostart
2016. február 24. 17:00
Magyarországra is került abból a csokoládéból, amelyet a Mars élelmiszergyártó vállalat visszahívott 55 országból, köztük Magyarországból is - mondta az InfoRádiónak a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője. Pleva György azt is közölte, hogy a kifogásolt mini csokoládékat a boltoknak vissza kell venniük a fogyasztóktól.

A NÉBIH kedden késő délután kapta meg azt a riasztást, amely szerint Németországban eddig egy esetben piros színű műanyag darabkákat fedeztek fel valamelyik Mars által előállított termékben. Ezért a cég valamennyi érintett tételét - egész Európában egy féléves gyártásnak megfelelő mennyiséget - visszavon - számolt be az InfoRádiónak Pleva György.

A NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője hozzátette: kizárólag Hollandiában előállított, mini méretű édességekről - Milky Way, Snickers, Mars zacskós termékekről és a Celebrations, illetve a Mars multipack termékektől - van szó.

Beszámolt arról, hogy a Mars Magyarországtól szerdán megkapták a Magyarországon forgalomba került, gyanúba keveredett termékek listáját. Ezt a Mars közvetlenül is eljuttatta a különböző áruházláncoknak, forgalmazóknak, úgyhogy ők már tudják, mely termékeket kell levenni a polcokról.

Emellett a NÉBIH is a honlapján nyilvánosságra hozta a listát, hogy a fogyasztók is tudják, mely termékeket nem szabad elfogyasztani. Itt olvashatók azok a lejárati dátumok is, amelyek az érintett termékeken szerepelnek. A fogyasztó így tudja a legpontosabban leellenőrizni, hogy milyen termék van a birtokában, és azt elfogyaszthatja-e, vagy sem.

Az érintett édességeket a Marshoz vissza lehet juttatni. Általánosságban a vásárlás helyén veszi vissza a forgalmazó az érintett árucikket, és a Marssal felvéve a kapcsolatot továbbítja a kivont termékeket.

A visszahívásról szóló döntés az előállító magas szintű élelmiszer-biztonsági politikát bizonyítja és azt, hogy felelős élelmiszer-vállalkozóként dolgozik - mondta Pleva György.

Hanganyag: Sipos Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást