Megváltozhatnak a kenyérfélék

InfoRádió / MTI
2016. február 23. 20:59
A Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra vonatkozó előírások korábban megváltoztak, most a kenyereket és a péksüteményeket érintő szabályok módosulnak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Zsigó Róbert emlékeztetett: a Magyar Élelmiszerkönyv húsokra vonatkozó előírásai múlt év őszén változtak meg, annak érdekében, hogy javítsák a hústermékek minőségét. Ekkor például a virsli minimális hústartalmát 40-ről 51 százalékra növelték.

Kiemelte, hogy most, amikor a kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó élelmiszerkönyvi szabályozást fogalmazzák újra, akkor is a minőség javítása a legfontosabb célkitűzés.

Az államtitkár kitért arra, hogy több kenyérféle is bekerült a szabályozási körbe; így nemcsak a rozs- és a fehérkenyér összetevőit határozták meg, hanem előírták például a teljes kiőrlésű kenyér receptúráját is.