Maradandó károsodásai lehetnek az egyik törökszentmiklósi babának

Infostart
2016. február 23. 20:40
Maradandó károsodása lett annak a csecsemőnek, akit január végén császármetszéssel segítettek a világra, miután az anyja kábítószer-fogyasztástól rosszul lett - mondta az InfoRádióban a szolnoki Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója. Lippai Norbert hozzátette, a másik, szintén idő előtt született baba állapota kielégítő.

Az ügyben az InfoRádió megkereste a Jász-Nagykun Szolnok megyei Kormányhivatalt is. Arra a kérdésre, hogy a törökszentmiklósi anyák megkapják-e a gyermekeiket, a hivatal úgy válaszolt, hogy a hatósági eljárás még folyamatban van, ezért nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

"A császármetszéssel megszületett gyerekeket Budapestre vitték, majd az egyiket kielégítő állapotban visszahozták a gyermekosztályunkra, a másik kisbaba pedig néhány hét múlva érkezett vissza" - mondta el a szolnoki Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója.

Lippai Norbert elmondta, vannak arra utaló jelek, hogy annak a babának maradandó károsodásai lehetnek. Azt, hogy ezek milyen jellegűek, még nem lehet tudni, a fejlődés során fog kiderülni.

Mint a megbízott orvosigazgató elmondta mindkét baba további intenzív ápolást igényel, nagyon picik. Az állapotuk stabil, kielégítő, bár a súlyosabb károsodást szenvedett baba rosszabb állapotban van.

Lippai Norbert jelezte, a csecsemőket a budapesti kórházból a szolnokiba szállították, tehát nem hagyták el a kórházi környezetet, ahonnan nem is fogják kiengedni őket a hatósági eljárás végéig.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást