eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Egyre többen vesznek új autót - lapszemle

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a kórházak elavult eszközparkja, az orvosok túlterheltsége, illetve a minimumfeltételek be nem tartása miatt szaporodnak az orvosi műhibák. A Népszabadság szerint visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a kórházak elavult eszközparkja, az orvosok túlterheltsége, illetve a minimumfeltételek be nem tartása miatt szaporodnak az orvosi műhibák. Ábrahám László műhibaperekkel foglakozó ügyvéd szerint a bíróság ritkán hoz igazán szigorú ítéletet büntetőügyekben, a szakértők védik az orvosokat, és sokszor a kártérítés összege sem arányos az elkövetett hibával.

A Népszabadság szerint visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. A szervezet szerint egyre nehezebb jól képzett vagyonőrt találni: öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából.

Bíró László tábori püspök a Magyar Időknek azt mondta, hogy elsősorban nem fenyegetést, hanem feladatot lát az Európát érintő tömeges migrációban. A püspök szerint a keresztény civilizáció egyik nagy eredménye, hogy kétezer éves történelme alatt sikeresen integrált különböző népeket és kultúrákat; egységet teremtett, de közben megőrizte a sokféleséget is.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a házasságkötések száma Magyarországon, így minden jel arra utal, hogy megállt az ezredforduló utáni esztendőkre jellemző kedvezőtlen irány. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavalyelőtt sok év után a válások száma is húszezer alá csökkent, míg a 30-49 év közötti korosztály több mint ötödének nincs tartós párkapcsolata.

A Népszabadság arról közöl cikket, hogy a váci képviselők többsége elutasította, hogy közterületen szobrot állítsanak Hóman Bálintnak a Horty-korszak kultuszminiszterének. Az utcanév kérdése azonban még nem dőlt el, a város a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását várja.

A Magyar Idők arról ír, hogy hűtlen kezelés miatt nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Makó és Térsége Víziközmű Kft. korábbi működésével összefüggésben ismeretlen tettes ellen. 2006 és 2014 között a társaságnál egymilliárd forintot fizettek ki indokolatlanul, a felső vezetőknek túlzott jutalmakat és prémiumokat adtak, emellett olyan feladatokkal bíztak meg hozzájuk rokoni szálakkal kötődő cégeket, amelyeket a víziközmű-társaság is elvégezhetett volna.

A Napi.hu arról közöl összeállítást, hogy több mint a kétszeresére nőtt a hazai vállalati fúziók és felvásárlások piaca, ahol az állam volt a legaktívabb szereplő. A tíz legnagyobb tranzakció között a legtöbb ügyletben volt állami jelenlét. A legélénkebb tranzakciós aktivitás az ingatlanszektorban volt, ezt követte a feldolgozóipar, valamint a távközlési és IT-ágazat.

A Portfolio arról számol be, hogy az utóbbi években a kedvező járműfinanszírozási feltételek miatt egyre többen döntöttek új autó vásárlása mellett, ez pedig kedvezően hatott az autógyártók működésére. Nő a járművek iránti kereslet, így nőhet az új járművek átlagos értékesítési ára is.

A Pénzcentrum összeállítást készített arról, hogy mire kell figyelni, ha az ember külföldön bankkártyával fizet. A portál kiemeli, hogy indulás előtt érdemes megnézni a bankkártya érvényességét és a vásárlási limitet, az utazás alatt pedig érdemes a helyi pénznemben fizetni.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×