eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor célja a mai EU-csúcson

Az illegális bevándorlásról tárgyaló uniós állam- illetve kormányfők brüsszeli megbeszélésével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: biztos abban, hogy a csütörtöki tárgyalásokon sem sikerül olyasmit ráerőltetni Magyarországra, amit nem tudna, vagy nem akarna elfogadni.

"Azzal leszek elégedett, ha tudjuk tartani a védelmi vonalainkat" - nyilatkozta Orbán Viktor magyar újságírók előtt, hozzátéve: sikerült elhárítani azokat a kísérleteket, amelyek a kötelező betelepítési kvótákat Magyarországra erőltetnék.

Orbán: nem fogadjuk el a személyek szabad mozgásának korlátozását

Két olyan határt fektetett le London reformköveteléseivel kapcsolatban a magyar kormány, amelyet az európai uniós csúcson nem szabad átlépni; az egyik, hogy a személyek szabad mozgása nem szenvedhet csorbát, a másik, hogy nem születhet precedens - jelentette ki a csúcsra érkezve csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök.

Mindenképpen meg kell védeni azt a jogot, hogy "ha akarunk, akkor mehessünk", akár turistaként, családlátogatásra, akár dolgozni" - fogalmazott a miniszterelnök.

A másik feltétel, amelyet Magyarország rögzíteni szeretne, hogy a briteknek adott szabályozási lehetőségek más uniós országok számára ne váljanak elérhetővé. Orbán Viktor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar álláspontok a két napos uniós csúcs vitáiban tarthatóak leszek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×