Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Munkabeszüntetésre készülnek a Tesco alkalmazottai - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők cikke szerint összeomolhat a Tesco áruházlánc online vásárló szolgáltatása, amennyiben a szakszervezetnek nem sikerül megállapodnia a vállalattal a bérek versenyképessé tételéről. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Egyesült Államok 2016-ban nem támogatja Magyarország haditechnikai beszerzéseit.

A Magyar Idők cikke szerint összeomolhat a Tesco áruházlánc online vásárló szolgáltatása, amennyiben a szakszervezetnek nem sikerül megállapodnia a vállalattal a bérek versenyképessé tételéről. A sofőrök 15 százalékos béremelést szeretnének. Noha a házhoz szállítással a cég megduplázta előző évi online eladásait, a lap szerint akkorára nőtt a bérfeszültség a cégnél, hogy már munkabeszüntetésre készülnek az alkalmazottak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Egyesült Államok 2016-ban nem támogatja Magyarország haditechnikai beszerzéseit. Az amerikai külügyminisztérium által nemrég közzétett adatok szerint Magyarország 1 millió dollárt kaphat katonai oktatásra és kiképzésre, míg Lengyelország 6, Románia 5,4 millió dolláros támogatásra számíthat.

A Portfolio összeállításából kiderül: a Fiat újabb jövedelmet is termelő modellt dob piacra a személygépkocsik piacán. Az 500-as család és a Panda mellett ismét visszanyúlnak a közelmúlt klasszikusaihoz, amikor feltámasztják a Tipo márkanevet. A 4-ajtós, lépcsőshátú modell mellett már teszteli a cég a kombi és a ferdehátú változatot is.

A Magyar Nemzet cikke szerint csőd előtt áll az Országos Roma Önkormányzat, amelynek várhatóan közel 1,6 milliárd forint támogatási összeget kell visszafizetnie az elmúlt időszak botrányai miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Híd a munka világába program ellenőrzésekor számtalan szabálytalanságot állapított meg, így várhatóan a teljes támogatási összeg visszafizetésére kötelezi a roma szervezetet.

A Népszabadság arról ír, hogy megszerezte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség engedélyét a versenykerékpárok karbonkerekeinek gyártásával foglalkozó tatai Ker-Ker Bt. egyik keréktípusa, amelyet így már a műfaj csúcsának tekintett versenyeken, a Tour de France-on, vagy a Giro d'Italián is használhatnak majd a versenyzők. A modellből a cég vezetője szerint várólistára gyártanak, annyi megrendelés érkezik hozzájuk.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: teljes bedugulással fenyegeti Oroszország nyugatra irányuló közúti forgalmát, hogy Kijev és Moszkva egymásra mutogatása közben kamionháború tört ki a két ország között. Tegnap Ukrajna felfüggesztette az orosz kamionok áthaladását, válaszként arra, hogy Oroszország megtiltotta az ukrán kamionok belépését.

A Magyar Időknek nyilatkozó Molnár Tamás vámszakmai és a nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár szerint a jövőben a fegyverrel járó pénzügyőrök is részt vesznek az államot megillető összegek beszedésében, emellett a Nemzeti Adó és Vámhivatal növeli a végrehajtók számát és gyorsul a hivatal reakcióideje is a tartozások beszedésénél.

A Napi.hu összeállításából kiderül: az Európai Parlament két képviselőcsoportja, a Zöldek és az Európai Szabad Szövetség jelentése szerint a svéd IKEA 2009 és 2014 között mintegy egymilliárd eurónyi adót nem fizetett be. A jelentés szerint az európai üzletekből Hollandiába utalták a pénzt jogdíjként, ahonnan adózatlanul Lichtensteinben és Luxemburgban landoltak az összegek. A cég közlése szerint ők az érvényes nemzeti és nemzetközi szabályoknak és előírásoknak teljes mértékben megfelelően fizettek adót.

A Magyar Nemzet cikke szerint tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,2 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A KSH adatai szerint a gabonafélék egy év alatt 10,9 százalékkal nőtt, míg a burgonya ára 73 százalékkal emelkedett a 2014 decemberi alacsony bázishoz képest, amit az is mutat, hogy a 2013 decemberi árhoz képest két évvel később csak 5,7 százalékos volt a drágulás.

A Portfolio összeállításából kiderül: egy év alatt megfeleződött az olaj árfolyama, de mélyrepülésbe kezdett a kerozin ára is. A légitársaságok működési költségének harmadát-negyedét adja az üzemanyagköltség, ahogyan ez zuhan, a profitjuk úgy nő. Ez azonban mégsem jár együtt a jegyárak drasztikus csökkenésével.