eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A NAV megszünteti az alkalmi ellenőrzést a magyar-ukrán határon

A magyar-ukrán határszakaszon az adóhatóság vezetője visszavonta az alkalmi jellegű ellenőrzésre vonatkozó korábbi utasítását, ezáltal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint könnyebbé válhat a határátkelés a turisztikai vagy rokonlátogatási céllal utazók számára - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozzák: az adóhatóság továbbra is törekszik arra, hogy kiszűrje azokat, akik sértik és veszélyeztetik Magyarország, illetve az Európai Unió (EU) pénzügyi érdekeit (a vámok, a nemzeti adók és díjak beszedését), vagy fenyegetést jelentenének az EU és lakóinak biztonságára és védelmére.

Ennek érdekében az európai uniós és a magyarországi vámkódex előírásai mellett az 1954. évi New York-i egyezmény betartását is ellenőrzik a pénzügyőrök, amely szerint csak a turistát illetik meg a vámkönnyítések - hívták fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×