eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György

Bakondi: még több migráns érkezhet tavasszal

Semmi nem utal arra, hogy idén mérséklődne az illegális bevándorlók száma, sőt tavasszal valószínűleg még többen érkezhetnek Európába - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A tanácsadó szerint aggodalomra ad okot, hogy a migrációs nyomás állandósulása mellett olyan ötletek is felmerültek az unióban, miszerint közvetlenül Törökországból vagy Szíriából hozzák a menedékkérőket.

"Egyik változatot sem támogatja a magyar kormány; az a meggyőződésünk, hogy az Európai Unió külső határait kell megőriznünk, és ott kell elvégeznünk azokat a külső ellenőrzéseket, amelyek a biztonságot garantálják" - hangsúlyozta.

Hozzátette: mindent meg kell tenni, hogy a menekültek hazatérhessenek, és otthonukban rendeződjön a helyzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×